Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το νομοσχέδιο θα ψηφιζόταν έως το τέλος Ιουλίου. Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η κατάθεση και ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή σύμφωνα με ενημέρωση των μελών της Διάσκεψης της Βουλής.

Οι βασικές τομές του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» που παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τέλος Ιουνίου στηρίζονται στην λογική του «ατομικού κουμπαρά» που δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στο νέο ασφαλισμένο πάνω στο τελικό ύψος της σύνταξής του και τον συνδέει με αυτή. Η λογική δημιουργεί κουλτούρα αποταμίευσης και οδηγεί σε υψηλότερες συντάξεις για τους νέους, μέσω της επαγγελματικής διαχείρισης των κεφαλαίων που θα επενδυθούν. Και έχει ξεκάθαρο αναπτυξιακό πρόσημο, αφού μέσω της συσσώρευσης των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στην ελληνική οικονομία θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το νομοσχέδιο θα ψηφιζόταν έως το τέλος Ιουλίου.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολιάζοντας την αλλαγή στον προγραμματισμό μιλά για «κοινωνική κατακραυγή» που «υποχρεώνει την κυβέρνηση σε υποχώρηση από την ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση».

«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει και παραπέμπει στας καλένδας το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, παρότι το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με πανηγυρικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών. Προφανώς υπαναχωρεί κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και την ανάδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού κόστους της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχει απομονωθεί και εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές μας θέσεις, στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, της κοινωνικής πλειοψηφίας και των νέων, ενάντια στην αντιδραστική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και την προοδευτική προοπτική της χώρας μας», κατέληξε.