Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Η γιορτή έδωσε βαθιά ανάσα στην αγορά
Η καταναλωτική κίνηση βρέθηκε χθες σε ικανοποιητικά επίπεδα και οι πωλήσεις ήταν αυξημένες στη χονδρική και στη λιανική
Βαθιά ανάσα πήρε χθες η αγορά της Πάτρας από την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο κέντρο και στις συνοικίες, από χιλιάδες πολίτες που βγήκαν από τα σπίτια τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να γιορτάσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Φυσικά, λόγω της ημέρας το κρέας είχε χθες την τιμητική του, και εκτός από εκείνους που έσπευσαν σε κάποιο από τα παραδοσιακά ψητοπωλεία της πόλης, πολλοί, επέλεξαν να διασκεδάσουν σε στέκια, μπαρ και καφετέριες, ενώ άλλοι προτίμησαν κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι, προκειμένου να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης χονδρικής και λιανικής εμπορίας κρέατος Βασίλης Μανίκας, τόνισε στην «Π» ότι η καταναλωτική κίνηση, βρέθηκε χθες σε ικανοποιητικά επίπεδα και οι πωλήσεις ήταν αυξημένες, τόσο στην εστίαση όσο και για τα νοικοκυριά.
Η επιχείρηση διέθεσε μεγάλη ποικιλία από ντόπια κρέατα Αχαΐας, όπως μπριζόλες, λουκάνικα, κοτόπουλο και αρνί και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα, όμως ο «βασιλιάς» χθες ήταν το σουβλάκι, χοιρινό και κοτόπουλο.
«Στο τέλος όλα πήγαν καλά και η κατανάλωση ήταν ικανοποιητική» είπε ο κ. Μανίλας. «Εχω την εντύπωση ότι ο κόσμος τίμησε και φέτος το έθιμο όπως αρμόζει. Οι παραγγελίες που είχαμε, αφορούσαν κατά κύριο λόγο ψησταριές και εστιατόρια, όμως είχαμε ικανοποιητική ζήτηση και από σπίτια. Θα έλεγα ότι η κίνηση ήταν φέτος λίγο καλύτερα από την περσινή χρονιά» τόνισε ο κ. Μανίκας.
Σημείωσε, πάντως, ότι οι ανατιμήσεις στο ρεύμα έχουν επηρεάσει σοβαρά την κατανάλωση. «Ο κόσμος δυσκολεύεται και είναι κουμπωμένος στις αγορές του. Προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα, αλλά δυστυχώς, μετά την υγειονομική κρίση, τώρα έχουμε και έναν πόλεμο, που θα επιβαρύνει την κατάσταση» προέβλεψε ο κ. Μανίνας.
Ο εστιάτορας Σπύρος Στεργίου δήλωσε στην «Π» ότι η χθεσινή ημέρα, ήταν ικανοποιητική για την εστίαση, όμως η Τσικνοπέμπτη είναι μια ημέρα όπου η κατανάλωση μεταφέρεται παντού και τα εστιατόρια δεν έχουν τα προσδοκόμενα οφέλη.
«Την Τσικνοπέμπτη ψήνουν οι πάντες. Από κομμωτήρια μέχρι βουλκανιζατέρ. Είναι μια λαϊκή γιορτή και τα εστιατόρια απλά έχουν μια καλή ημέρα και τίποτα περισσότερο» τόνισε.
Ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης έδειξε να ανησυχεί περισσότερο για το μέλλον, φοβούμενος όπως είπε, έναν νέο γύρο ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα είδη διατροφής, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ηδη το υγραέριο αυξήθηκε 41% είπε και το ρεύμα παίρνει πάλι μια ανοδική πορεία.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News