Υπόθεση Ειρήνης Μουρτζούκου: Καθαρές οι τοξικολογικές του μικρού Παναγιωτάκη

Δικαστικές πηγές είπαν ότι δεν θα σταματήσει η έρευνα και θα εξαντληθεί ό,τι υπάρχει.

βρέφος

Ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιωτάκη, ενός εκ των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα και φαίνεται να είναι καθαρές, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έχει σταλεί δικογραφία που περιλαμβάνει τους θανάτους όλων των παιδιών και μετά τις τελευταίες εξετάσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει επανεξέταση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας μπορεί να ορίσει πραγματογνώμονα ή πραγματογνώμονες για να εξετάσουν ξανά τα στοιχεία της υπόθεσης, καθώς παρά την απουσία εγκληματικής ενέργειας, υπάρχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλοί θάνατοι που αφορούν όλοι παιδιά.

Δικαστικές πηγές είπαν ότι δεν θα σταματήσει η έρευνα και θα εξαντληθεί ό,τι υπάρχει.

«Ψάχνουμε να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια»
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση της Αμαλιάδας.

«Δεν έχουν αναδειχθεί μόνο αδυναμίες από την διαδικασία αλλά και αδυναμίες από την δομή της οικογένειας. Έχουμε ακούσει και βιώσει καταστάσεις που ξεπερνάνε τα όρια του καθημερινού. Υπάρχουν γεγονότα από τους συγγενείς που ξεπερνούν την φαντασία. Έχοντας οριστεί ως ο τεχνικός σύμβουλος της κουμπάρας, έχουμε ζητήσει επιπλέον στοιχεία για να στοιχειοθετήσουμε ή να αποκλείσουμε το γεγονός της ανθρωποκτονίας. Είμαστε εν αναμονή για να μας δοθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να επαναληφθούν οι εξετάσεις που έχουν ήδη διενεργηθεί ούτως ώστε να έχουμε επιπλέον δεδομένα για να αποφασίσουμε για να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο ή όχι», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Γαλεντέρης: «δεδομένου ότι έχουμε 5 θανάτους υπό αιφνίδιες συνθήκες και με άγνωστη ουσιαστικά αιτιολογία θανάτου, και οι 5 αυτοί θάνατοι βρίσκονται σε στενό περιβάλλον και φωτογραφίζουν άτομα που είναι παρόντα σε κάθε έναν από αυτούς τους θανάτους, στην ιατρική δεν υπάρχει σύμπτωση ή κακό μάτι. Οφείλουμε να διερευνήσουμε και να δούμε τι είναι αυτό το γεγονός και αν αποτελεί ισχυρή υποψία εγκληματικής ενέργειας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ψάχνουμε να επιβεβαιώσουμε μια εγκληματική ενέργεια αλλά να την αποκλείσουμε».

«Κλίνω προς την διερεύνηση. Μελετώντας το φάκελο διαπίστωσα αρκετά πράγματα με τα οποία διαφωνώ σχετικά με την διαχείριση τω περιστατικών. Θα μπορούσαν να γίνουν οι ερωτήσεις που έγιναν, οι καταθέσεις τω, μαρτύρων, μετά τους αιφνίδιους θανάτους. Διερευνήθηκαν κάτω από ένα πολύ στενό πλαίσιο που να μην άφηναν έστω υπόνοιες για να διερευνηθεί κάτι περαιτέρω. Έχω διαπιστώσει αδυναμίες στην διαδικασία που ενδεχομένως να έχουν πολύ ουσιαστική σημασία, για την διερεύνηση του περιστατικού στον αληθινό του χρόνο και όχι εκ των υστέρων», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.