Υπόθεση Πισπιρίγκου: Αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας – Δεν υπάρχει κεταμίνη από το 2013 και μετά
Επίσημοι κύκλοι του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αχαΐας, με εμφανέστατα ενοχλημένο τρόπο, διέψευσαν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σύνδεση της κεταμίνης με τον φορέα τους.
Δεν υπάρχει ο παραμικρός συσχετισμός της κυβερνοεπίθεσης στον φαρμακευτικό συνεταιρισμό της περιοχής με το ενδεχόμενο να «έφυγε» καθ’ οιονδήποτε τρόπο σκεύασμα κεταμίνης από φαρμακαποθήκη της Πάτρας στην οποία εργάζεται ο Γιώργος Δασκαλάκης, πατέρας του Μάνου και πεθερός της Ρούλας.
Επίσημοι κύκλοι του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αχαΐας, με εμφανέστατα ενοχλημένο τρόπο, διέψευσαν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σύνδεση της κεταμίνης με τον φορέα τους:
«Ο συνεταιρισμός μας, η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της Δυτικής Ελλάδας, λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα και άλλωστε δεν προμηθεύει με το εν λόγω σκεύασμα τα μέλη του».
Η δικαιολογημένη οργίλη αντίδραση οφείλεται σε ανυπόστατα και αυθαίρετα δημοσιεύματα, γιατί δεν προκλήθηκε διασταύρωση της φήμης για την κεταμίνη που δήθεν «εξαφανίσθηκε» από φαρμακαποθήκη της Πάτρας.
«Οι ψευδείς αναφορές θα τύχουν της ανάλογης νομικής αντίδρασης», διαβεβαιώθηκε από την ίδια επίσημη πηγή του φαρμακευτικού κλάδου, η οποία μάλιστα αναρωτήθηκε: «Εισαγγελείς ή ανακριτές είστε εσείς οι δημοσιογράφοι και ασχολείσθε με ένα ανύπαρκτο θέμα;».
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΕΤΑΜΙΝΗΣ
Με αφορμή την διαρροή στον Τύπο εσωτερικού ενημερωτικού εγγράφου προς τους συνεταίρους του ΣΥΦΑΝ ΣΠΕ, της μεγαλύτερης φαρμακαποθήκης της Δυτικής Ελλάδας, και του παράλληλα εξελισσόμενου κυνηγιού μαγισσών σε σχέση με την γνωστή υπόθεση της τραγικής απώλειας τριών ανηλίκων παιδιών στην Πάτρα, και προ του κινδύνου το ήδη κακοποιημένο σήριαλ να κακοφορμίσει σε σημείο που να φτάσουμε σαν διοίκηση του Συνεταιρισμού σε αγωγές σε βάρος μεγάλου τμήματος των ΜΜΕ, ενημερώνουμε για πρώτη και τελευταία φορά και η ενημέρωση αυτή επέχει θέση εξωδίκου:
1. Η φαρμακαποθήκη μας προμηθεύει φάρμακα και αλλά είδη μόνο σε φαρμακοποιούς.
2. Η λειτουργία της διέπεται από εξελιγμένα συστήματα ISO και αυστηρούς κανόνες ασφαλείας, ώστε να μην δύναται κανένας εργαζόμενος ή άλλος επισκέπτης της αποθήκης να μπορεί να αποσπάσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, τα διακινούμενα φάρμακα και εμπορεύματα.
3. Είναι προφανές και αυτονόητο πως η διοίκηση περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλο το προσωπικό, διοικητικό ή μη, νομικούς εκπροσώπους, λογιστές κλπ.
4. Η φαρμακευτική ουσία “κεταμίνη” δεν έχει αρχείο διακίνησης στην φαρμακαποθήκη μας, ούτε απόθεμα, από το 2013 και μετά.
5. Κανένα στοιχείο από τη βάση δεδομένων του προγράμματος της αποθήκης μας δεν χάθηκε από την κυβερνοεπίθεση, καθώς τηρούνταν αυστηρές και πολλαπλές διαδικασίες ημερήσιου backup της βάσης.
Μας έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως σε δεκάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες των δημοσιογράφων από όλα τα μέσα, προς εμένα προσωπικά σαν Πρόεδρο του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, στην ερώτησή μου αν έχουν επικοινωνήσει με τους καθ’ ύλην αρμόδιους θεσμικούς φορείς για τη διακίνηση της κεταμίνης, που είναι ο ΕΟΦ και ο ΙΦΕΤ, έχουμε λάβει από όλους ανεξαιρέτως την απάντηση πως δεν έχουν καν σκεφτεί να προχωρήσουν σε αυτή την επικοινωνία. Αυτό αποτελεί και την μεγαλύτερη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η εμπορική δημοσιογραφία προσεγγίζει τα θέματα, ώστε να τα μετατρέψει με οποιοδήποτε trash στοιχείο σε εμπορεύσιμο υλικό, αντί υπεύθυνης ενημέρωσης.
Η οποιαδήποτε λοιπόν σύνδεση της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε το λογισμικό του ΣΥΦΑΝ ΣΠΕ με την εργασιακή σχέση του παππού των άτυχων παιδιών με την φαρμακαποθήκη, αποτελεί κακόβουλη, συκοφαντική, και εν τέλει ακραία δυσφημιστική τακτική για το κύρος του συνεταιρισμού μας και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί εκεί όπου η νομοθεσία ορίζει.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΦΑΝ ΣΠΕ
Ανδρέας Σοφιανόπουλος
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News