Την ώρα που στο επίκεντρο της συζήτησης για το άνοιγμα δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα πρωταγωνιστεί το λιανεμπόριο και η Γ’ Λυκείου, διάχυτη είναι η ανησυχία των ειδικών για το πώς θα κινηθεί το β’ κύμα της πανδημίας, καθώς όπως εκφράζεται σε όλους τους τόνους η αποκλιμάκωση που παρατηρείται δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει εφησυχασμό.
Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145.179, εκ των οποίων 52,2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.630 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43.957 (30,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News