«Κόκκινος Θείος»: Σάλος στην Κίνα με άνδρα που υποδυόταν γυναίκα και κατέγραφε κρυφά ερωτικές συνευρέσεις

Μια υπόθεση που σοκάρει την κινεζική κοινωνία και έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου αποκαλύφθηκε στη Ναντζίνγκ, με πρωταγωνιστή τον επονομαζόμενο «Κόκκινο Θείο», ο οποίος κατηγορείται ότι υποδυόταν γυναίκα για να παρασύρει άνδρες και να καταγράφει κρυφά τις σεξουαλικές τους επαφές, ανεβάζοντας το υλικό στο διαδίκτυο.

«Κόκκινος Θείος»: Σάλος στην Κίνα με άνδρα που υποδυόταν γυναίκα και κατέγραφε κρυφά ερωτικές συνευρέσεις

Τεράστιες αντιδράσεις προκαλεί στην Κίνα η υπόθεση ενός άνδρα που μεταμφιεζόταν σε γυναίκα και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατέγραφε κρυφά τις ερωτικές του επαφές με εκατοντάδες άνδρες, ανεβάζοντας στη συνέχεια τα βίντεο στο διαδίκτυο. Η υπόθεση πυροδότησε ευρύ κοινωνικό διάλογο για ζητήματα ιδιωτικότητας, δημόσιας υγείας και εξαπάτησης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στη Ναντζίνγκ. Είναι γνωστός στα κινεζικά social media με το ψευδώνυμο «Κόκκινος Θείος», ενώ το επώνυμό του είναι Τζιάο. Κατηγορείται επισήμως για διανομή άσεμνου υλικού, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για άνδρα 38 ετών – και όχι 60, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Η είδηση έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, με το hashtag «Κόκκινος Θείος» να καταγράφει πάνω από 200 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα Weibo. Πολλές αναρτήσεις στα social media υποστηρίζουν ότι ο Τζιάο είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με 1.691 άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ετεροφυλόφιλοι και πίστευαν ότι είχαν σχέση με γυναίκα. Οι συνευρέσεις φέρεται να γίνονταν στο σπίτι του, όπου υπήρχε κρυφή κάμερα.

Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει αυτόν τον αριθμό, αναφέροντας μόνο πως τα άτομα που εξαπατήθηκαν δεν ξεπερνούν τους 1.000. Δεν δόθηκε πάντως στη δημοσιότητα επίσημος απολογισμός.

Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει συζητήσεις στην Κίνα για την παραβίαση της ιδιωτικότητας, τη χρήση των social media για εγκληματικές ενέργειες, αλλά και τις κοινωνικές πιέσεις γύρω από τη σεξουαλικότητα και την απιστία. Πολλοί χρήστες επισημαίνουν τον ρόλο που διαδραματίζουν η έλλειψη ενημέρωσης και οι κοινωνικοί περιορισμοί στην έκφραση της ταυτότητας και της επιθυμίας.