Αιγιάλεια -Πάτρα: Υποδοχή τουριστών με… θετικά και αρνητικά – ΦΩΤΟ
Ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί και η αξιοποίηση από τον Σύλλογο Σελιανιτίκων του παλιού περιπτέρου στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Την ίδια ώρα, η Πάτρα παρουσιάζει εικόνες κακής υποδοχής στους επισκέπτες της.
Η Αιγιαλεία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού «restart» της χώρας μας αυτό το καλοκαίρι, κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα τόσο από τις στοχευμένες κινήσεις, όσο και από το γενικότερο πλάνο που έχουν ήδη εκπονήσει οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής και προσωπικά ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης.
ΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το «σχέδιο μάχης», όπως αυτό καταρτίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιαλείας, περιλαμβάνει τον συνδυασμό πεζοπορίας και ποδηλασίας, με την ανάπτυξη διαφόρων ακόμη παράλληλων δράσεων, όπως π.χ. την επανεκτύπωση του χάρτη του Δήμου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, τη διαρκή ενημέρωση, τεχνική υποστήριξη και προώθηση της ιστοσελίδας «Discover Aigialeia», αλλά και την εκπόνηση σχεδίου ψηφιακού μάρκετινγκ για την τουριστική προβολή της περιοχής.
ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: «ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Η συμμετοχή, όμως, του Δήμου Αιγιαλείας στο «Path of Greece» αποτελεί το πιο μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τον Στρ. Βαρδάκη, καθώς η πεζοπορία σε μονοπάτια μέσα στη φύση αποτελεί μια ταχέως διαδεδομένη ενασχόληση πολιτών και βεβαίως τουριστών.
«Η περιοχή μας έχει το προνόμιο να διαθέτει εκατοντάδες μονοπάτια τα οποία συνδέουν χωριά μεταξύ τους ή που οδηγούν σε πηγές νερού ή σε διάφορα μαγικά μέρη με τη δική τους μικρή ή μεγάλη ιστορία. Αυτό ακριβώς θέλουμε να ενισχύσουμε, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο στο να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις μυστικές ομορφιές του τόπου μας», ανέφερε στην Π» ο αεικίνητος Στράτος Βαρδάκης.
«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ήδη έτοιμα μονοπάτια κυρίως στους ορεινούς όγκους του Δήμου μας, όμως υπάρχουν και πολλά ακόμη που ναι μεν έχουν διασωθεί, αλλά χρειάζονται δουλειά και καθαρισμό προκειμένου να ξαναγίνουν προσβάσιμα και ελκυστικά. Για παράδειγμα σε κάποια μονοπάτια έχουν γίνει κατολισθήσεις από πέτρες και βράχια, ενώ κάποια άλλα έχουν δασώσει και προκειμένου να ξαναμπορέσουν να δεχτούν περιηγητές θα πρέπει πρώτα να καθαριστούν», παρατήρησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αιγιαλείας, ο οποίος στάθηκε, όμως, και στο κομμάτι της ποδηλασίας: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και πολλές ποδηλατικές διαδρομές, μετατρέποντας επί της ουσίας τον Δήμο μας σε «Δήμο bike friendly». Ας μην κρυβόμαστε. Ολος ο κόσμος, πλέον, στρέφεται στην πεζοπορία και στην ποδηλασία. Κι αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο οι συμπολίτες μας συνδυάζουν την αγάπη τους για τη φύση με την άσκηση, αλλά και με την απόκτηση πολύτιμων γεωγραφικών και ιστορικών γνώσεων για τα μέρη μας. Εκεί είναι το μέλλον».
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ «Π»
Οπως καταλαβαίνετε, ένας διαφορετικός άνεμος τουριστικής ανάπτυξης πνέει ήδη στον Δήμο Αιγιαλείας. Ενας άνεμος μετά από μια δύσκολη διετία λόγω της πανδημίας, με τον Στράτο Βαρδάκη και τους συνεργάτες του να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και στις υψηλές απαιτήσεις. Θα ήταν παράλειψη, τέλος, να μην αναφέρουμε και τη συμμετοχή του Δήμου στο συνέδριο που θα διοργανώσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» τον προσεχή Οκτώβριο με θέμα τον Τουρισμό.
Η ΠΑΤΡΑ «ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ…
Με την αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν και απ’ ό,τι φαίνεται η Πάτρα δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα, όπως θα ‘πρεπε, για να καλοϋποδεχθεί επισκέπτες και περαστικούς από την πόλη, μέσω του παλιού λιμανιού της.
Αυτό αποδεικνύεται, διά γυμνού οφθαλμού, και πάλι στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου κολλούν οι σόλες των παπουτσιών στα ακάθαρτα πλακάκια, μπροστά μάλιστα στο Εκδοτήριο Εισιτηρίων για Κεφαλλονιά – Ιθάκη, σημείο αναμονής εκατοντάδων τουριστών, αν και με σπαμένες καθίστρες. Τις νύχτες δε, κοιμούνται κάτω από το στέγαστρο, αρκετοί «σκηνίτες».
Στην εικόνα αυτή, θα πρέπει να προσθέσει κανείς τη δυσοσμία που αναδείεται από την παράπλευρη βλάστηση, αφού εκεί αφήνουν ούρα και περιττώματά τους Ρομά οι οποίοι συνεχίζουν να κατασκηνώνουν, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.
Στον Δήμο Πατρέων και την Αστυνομία Αχαΐας έχουν φτάσει έγγραφα πολιτών για το τεράστιο πρόβλημα της εγκατάστασης «περιφερόμενων» στο κεντρικό θαλάσσιο μέτωπο, με την παράμετρο των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, πέραν της κάκιστης αισθητικής, καθότι χρησιμοποιούν χαρτόνια, στρώματα, καροτσάκια, απλώνουν μπουγάδες σε θάμνους και κάγκελα, ενώ γειτονικά κτίρια μετατρέπονται σε αποχωρητήρια!
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News