Αλματα, ρίψεις και… Κούρος!
Ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος και οι αθλητές του στον Κούρο ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
Στην αρχαιότητα οι Κούροι ήταν τα μεγάλων διαστάσεων μαρμάρινα αγάλματα που παρίσταναν ανδρικές μορφές. Η ονομασία, μάλιστα, προέρχεται από τη δωρική λέξη Κώρος που σημαίνει έφηβος, παλικάρι.
Από όλα αυτά εμπνεύστηκε ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος όταν το 2003 ίδρυσε έναν καινούργιο σύλλογο που μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έδωσε επιτυχίες στον στίβο όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και όλης της Ελλάδας.
Σκοπός του Κούρου είναι να συνδυάσει άθληση και παιδεία, εκγύμναση και πολιτισμό, ενώ το «κλειδί» της επιτυχίας, πέρα από την σκληρή δουλειά, δεν είναι άλλο από το «οικογενειακό» κλίμα. Ναι, αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα των πρωταθλητών, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία μέσα στο χρόνο, «γεννώντας» και αναδεικνύοντας συνεχώς νέα «αστέρια».
Σαφώς και η Αντωνία Στεργίου, με τις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αποτελεί το μεγάλο όνομα και το πρότυπο, ταυτόχρονα, για το νέο «αίμα» του Κούρου που έρχεται από πίσω με γοργά βήματα (αν και καλύτερα θα έπρεπε να γράψουμε με… άλματα)! Η παλιά πρωταθλήτριά μας στο ύψος, μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όμως εξακολουθεί να είναι ίνδαλμα και ο «οδηγός», ταυτόχρονα, για τον Αγγελο Ανδρεοσόπουλο, τη Δάφνη Ντουλαπτσή-Τέιβεν, την Καλλιόπη Παπαδρεοπούλου, τον Μιχαήλ Καϊπη, την Στεφανία-Χριστίνα Κωτσοπούλου, τη Λυδία Σώλου, την Φωτεινή Τσιλιγκιριάν, την Ηρώ Ζαπάντη, την Ιωάννα Νεδέλκου, την Ιωάννα Κατσαϊτη και πολλά ακόμη ταλέντα του Κούρου που διαπρέπουν στα Διασυλλογικά και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα των «μικρών».
– Ο Αγγελος Ανδρεοσόπουλος αποτελεί πολυσύνθετο ταλέντο, πρωταγωνιστώντας και στο μήκος και στα 110μ. με εμπόδια, γεγονός που δεν συνηθίζεται στα χρονικά του στίβου. Ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος τον έχει υπό την σκέπη του, από όταν ο νεαρός (γεννημένος το 2001) ήταν ακόμη μαθητής της Α΄ Δημοτικού (σήμερα είναι στο 2ο έτος της Φιλοσοφικής).
– Η Δάφνη Ντουλαπτσή-Τέιβεν τελείωσε πρόσφατα το Βιολογικό και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό της στην Πάτρα. Μέχρι τα 18 της, η γεννημένη το 1999 αθλήτρια (με τις Ολλανδικές ρίζες) έκανε μόνο μήκος και πλέον πρωταγωνιστεί και στο τριπλούν.
– Ο Μιχαήλ Καϊπης είναι γεννημένος το 2001 και κλέβει την παράσταση στο άλμα εις ύψος. Να σημειωθεί ότι σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Πάτρα (είναι στο 2ο έτος).
– Η Στεφανία-Χριστίνα Κωτσοπούλου είναι μια από τις καλύτερες άλτριες του Κούρου, παρουσιάζοντας ραγδαία βελτίωση σε μήκος και τριπλούν. Είναι γεννημένη το 1997 (Αθηναία στην καταγωγή, ξεκίνησε τον στίβο στον Πανιώνιο) και σπουδάζει Επιστήμη Υλικών στην Πάτρα.
– Η 17χρονη Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου, κόρη του Γιώργου Παπανδρεόπουλου, θεωρείται από τις ανερχόμενες αθλήτριες στο άλμα εις ύψος, αλλά και στο τριπλούν, έχοντας προοπτικές για μεγάλες επιτυχίες.
– Η Λυδία Σώλου, παρότι μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, ξεχωρίζει στο έπταθλο και στα «400άρια», ενώ η μεγαλύτερή της κατά μια τάξη, Φωτεινή Τσιλιγκιριάν κλέβει την παράσταση στα 100μ. με εμπόδια.
– Η Ηρώ Ζαπάντη τρέχει στα 1.500μ., η Ιωάννα Νεδέλκου στα 800μ. (σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός στην Πάτρα) και η, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Ιωάννα Κατσαϊτη ειδικεύεται και στα 1.500μ. και στα 800μ.
– Η Αγγελική Σπαράκη αγωνίζεται στα 400μ. (κι αυτή σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός στην Πάτρα), η Ζωή Ντουλαπτσή-Τέιβεν και η Ολγα Δουκλιά ρίχνουν το ακόντιο (φοιτήτρια στο Χημικό Πάτρας η πρώτη, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου η δεύτερη), η γεννημένη το 1987, Χριστιάννα Παπαδημητροπούλου κάνει τριπλούν (είναι και καθηγήτρια Φυσικός) και ο Νίκος Τσαμπρινός, μαθητής της Α΄ Λυκείου, είναι «400άρης». Τέλος, η Ελένη Στασινού και η Αθανασία Χριστοδουλοπούλου (μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου η πρώτη, φοιτήτρια στο Μαθηματικό η δεύτερη) ολοκληρώνουν τη δυνατή ομάδα του Κούρου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News