Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια: Πότε λήγουν τα μαθήματα και πότε ξεκινούν οι δοκιμασίες

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς ο Μάιος σηματοδοτεί την έναρξη της εξεταστικής περιόδου. Οι ημερομηνίες λήξης μαθημάτων και έναρξης προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων έχουν ήδη οριστεί.

εξετάσεις

Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 ολοκληρώνεται η διδακτική χρονιά για τα λύκεια, χωρίς διδασκαλία, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα συνεδριάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών και μαθητριών. Οι προαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ και Β΄ Λυκείου θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 19 Μαΐου έως και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, με στόχο η έκδοση των αποτελεσμάτων να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου θα ξεκινήσουν την ίδια ημερομηνία, δηλαδή τη Δευτέρα 19 Μαΐου, και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025, με την έκδοση αποτελεσμάτων να τοποθετείται στις 28 Μαΐου.

Για τα γυμνάσια, η λήξη των μαθημάτων έχει οριστεί για την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, ημερομηνία κατά την οποία δεν θα γίνουν μαθήματα, καθώς ο Σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίσει για την πορεία φοίτησης των μαθητών. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για όλες τις τάξεις του γυμνασίου θα διεξαχθούν από την Τρίτη 3 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025.

Διαβάστε επίσης

BINTEO ντοκουμέντο από την κόλαση στη Θεσσαλονίκη: Ερευνάται εμπλοκή της 39χρονης με τοποθέτηση της βόμβας

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία-σοκ και ερωτήματα για τον ρόλο της 39χρονης νεκρής ΒΙΝΤΕΟ

Απόπειρα εξαπάτησης Πατρινών με «δόλωμα» το gov.gr: Μήνυμα «παγίδα» για επιστροφή φόρου – Στην «Π» παραλήπτης του απατηλού email

Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα από έκρηξη έξω από τράπεζα – Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Νέα δημοσκόπηση της GPO: Ανοδική τροχιά για τη ΝΔ, παραμένει χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες πάνω από 30°C και αφρικανική σκόνη, η πρόγνωση για την Πάτρα

Ψηφιακό “φακέλωμα” για όλα τα ακίνητα: Έρχεται το νέο ηλεκτρονικό μητρώο ΜΙΔΑ της ΑΑΔΕ

Πάτρα: Άγρια επίθεση στην Ακτή Δυμαίων – Μαχαιρώθηκε 30χρονος άνδρας

Επιχείρηση στο κέντρο της Πάτρας: Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά