Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Που κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά κρέατος στην Πάτρα, τι προτιμούν οι καταναλωτές
Ο πρόεδρος των Συλλόγου Κρεοπωλών Αχαΐας, Βασιλης Παναγιωτόπουλος στην «Πελοπόννησο»: «Οι καταναλωτές να εμπιστευτούν τα τοπικά κρεοπωλεία για ποιότητα και τιμές».
Mετρώντας αντίστροφα για τα φετινά Χριστούγεννα, οι καταναλωτές στην Πάτρα δεν αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν τα δημοφιλή κρέατα ενόψει του εορταστικού τραπεζιού, καθώς οι τιμές κινούνται στα ίδια επίπεδα με το 2023.
Απέχοντας λιγότερο από 9 ημέρες από τα φετινά Χριστούγεννα η «Πελοπόννησος» «σκάναρε» τις τιμές στην τοπική αγορά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αχαΐας Βασίλης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις των προηγούμενων μηνών. Τόνισε: «Υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, πολλοί παραγγέλνουν για το εορταστικό τραπέζι και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η πλειοψηφία αποφεύγει τα αρνιά, προφανώς λόγω των αρρωστιών που υπήρχαν τους προηγούμενους μήνες, και επιλέγει γαλόπουλα ή κότες. Το μήνυμα, που θέλω να στείλω στους καταναλωτές, είναι να εμπιστευτούν τα τοπικά κρεοπωλεία γιατί διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα και προσιτές τιμές.
Στην γαλόπουλα η τιμή του κιλού κυμαίνεται από 9,5 μέχρι 10 ευρώ, όπως και πέρσι, ενώ στην κότα κυμαίνεται μεταξύ 6.5 και 7 ευρώ το κιλό, μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Στα αρνιά οι τιμές ξεκινούν από 11,50 ευρώ και φτάνουν μέχρι 12 ή 12,5 ευρώ, ίδιες τιμές με το 2023».
Απο τους Κτηνοτρόφους, οι όποιες αυξήσεις έχουν γίνει, σχετικά με το κόστος παραγωγής, έχει απορροφηθεί από τους Κρεοπώλες.
Ασχέτως αν η λίστα με τα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποτελεί «πονοκέφαλο», λόγω της ακρίβειας, για πολλά νοικοκυριά, τα δεδομένα στην αγορά του κρέατος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, οπότε οι Πατρινοί θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα κρέατα της επιλογής τους και να περάσουν χαρούμενες γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News