Δάγκωμα αράχνης στη Ρόδο έστειλε Βρετανίδα φοιτήτρια στο χειρουργείο: Πήγε για διακοπές και παραλίγο να χάσει το αυτί της ΦΩΤΟ
Ό,τι ξεκίνησε ως μια χαλαρωτική εβδομάδα διακοπών στη Ρόδο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για μια 20χρονη τουρίστρια από το Λονδίνο, όταν ένα ύποπτο τσίμπημα στο αυτί αποδείχθηκε δάγκωμα αράχνης, οδηγώντας σε σοβαρή μόλυνση, χειρουργείο και φαρμακευτική περιπέτεια.

Τις χειρότερες αναμνήσεις πήρε μαζί της από τη Ρόδο η 20χρονη Χάλε Χάιζερ, η οποία ταξίδεψε από το Βόρειο Λονδίνο με τη γιαγιά της για διακοπές στο «νησί των ρόδων». Δύο μέρες μετά την άφιξή της, ξύπνησε με έντονο πρήξιμο στο αυτί, το οποίο απέδωσε αρχικά σε χρήση ακουστικών κατά την πτήση.
Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Το αυτί της πρήστηκε σε βαθμό που έμοιαζε με “κουνουπίδι”, όπως περιέγραψε, ενώ άρχισε να εμφανίζεται πύον. Απευθύνθηκε αρχικά σε φαρμακείο, απ’ όπου προμηθεύτηκε αντιβιοτική κρέμα, χωρίς αποτέλεσμα. Παρά τις αντιρρήσεις της, η γιαγιά της την έπεισε να επισκεφθεί γιατρό στη Ρόδο.
Ο γιατρός διέγνωσε σοβαρή μόλυνση, συνταγογράφησε αντιβίωση, αλλά η κατάσταση συνέχισε να επιδεινώνεται. Με την επιστροφή της στο Λονδίνο στις 6 Ιουνίου, μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση αποστήματος. Τότε διαπιστώθηκε πως η αιτία της μόλυνσης ήταν δάγκωμα αράχνης.
Οι γιατροί στο Λονδίνο την ενημέρωσαν ότι τα αντιβιοτικά που της χορηγήθηκαν στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγω αναποτελεσματικότητας, γεγονός που πιθανώς επιδείνωσε τη μόλυνση.
«Πλήρωσα 155 λίρες για ιδιώτη γιατρό και μου έδωσε φάρμακο που δεν χρησιμοποιείται πια. Έτρεχε πύον συνεχώς – κάθε πέντε λεπτά. Ήταν βασανιστικό», ανέφερε.
Μετά την επέμβαση, έλαβε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και επίδεσμο στο κεφάλι. Πλέον, το αυτί της έχει επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση, αλλά το ψυχολογικό αποτύπωμα παραμένει: «Φοβάμαι τις αράχνες περισσότερο από ποτέ και έχω μετανιώσει που δεν ελέγξαμε τις κριτικές καθαριότητας του ξενοδοχείου. Δεν περίμενα να πάθω κάτι τέτοιο στην Ελλάδα».
Οι γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανώς για Mediterranean recluse spider (αράχνη ερημίτης), γνωστή για το νεκρωτικό δάγκωμά της και το ισχυρό δηλητήριο που μεταφέρει.
Η Χάιζερ πλέον προειδοποιεί άλλους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί, να ελέγχουν την καθαριότητα των καταλυμάτων και να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καθώς το ταξίδι αναψυχής μπορεί να μετατραπεί σε περιπέτεια υγείας χωρίς προειδοποίηση.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News