Δένδιας – Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Θα το δω και θα τοποθετηθώ αναλόγως
Ο Νίκος Δένδιας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Για το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας είπε ότι αναμένει να το δει και μετά θα τοποθετηθεί.
«Καταρχάς πρέπει να το δω, γιατί για την ώρα δεν υπάρχει νομοσχέδιο, υπάρχει περιγραφή μελλοντικού νομοσχεδίου. Έκανα μια τοποθέτηση στην «Καθημερινή». Θα το δω και θα τοποθετηθώ αναλόγως. Θύμισα για τη γενική μου αντίληψη στα πράγματα, ότι εγώ ήμουν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης», είπε στο Action 24 ο Νίκος Δένδιας.
Και συνέχισε: «Όμως, το να τοποθετηθώ καθαρά επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχω δει ακόμη, θα μου επιτρέψετε να πω ότι μάλλον θα σήμαινε έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά μου. Από την άλλη βεβαίως, εγώ μετέχω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν μετέχω σε μια άλλη κυβέρνηση».
Σε ερώτηση αν θα πρέπει να παραιτηθούν όσα μέλη της κυβέρνησης δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Το τελευταίο πράγμα που μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου είναι να υποδείξω εγώ σε συναδέλφους τι πρέπει να κάνουν και μάλιστα επί θεμάτων συνείδησης. Αλίμονο».
«Το ίδιο το νομοσχέδιο όταν γραφτεί και παρουσιαστεί θα έχει, είναι βέβαιον, σαφές πολιτικό αποτύπωμα. Και το σαφές πολιτικό αποτύπωμα θα αποτελεί αντανάκλαση των προβλέψεων το οποίο το ίδιο το νομοθέτημα έχει μέσα στις διατάξεις του», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.
Για τα ελληνοτουρκικά
Για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι οι θέσεις της Άγκυρας δεν έχουν αλλάξει γι’ αυτό και η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις κινήσεις της Τουρκίας. «Έχουμε δει μια αλλαγή ύφους και μια αλλαγή συμπεριφοράς από την τουρκική πλευρά και είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Δεν έχουμε δει την παραμικρή αλλαγή θέσεων, για να είμαστε ειλικρινείς. Η Τουρκία παραμένει σταθερή σε θέσεις που η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να παραδεχθεί», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
Για την Ερυθρά Θάλασσα
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, τόσο στην Ερυθρά Θάλασα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Δήλωσε ότι η ελληνική φρεγάτα θα αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα αφού έχει πλήρως προετοιμασθεί και ο ρόλος της εξαρτάται από τη συνολική δύναμη και την κατανομή των ρόλων. Επανέλαβε δε, ότι «δεν είναι μία φρεγάτα που μετέχει σε μια ξένη αποστολή. Είναι μία φρεγάτα που μετέχει στην προστασία των ζωτικών συμφερόντων της πατρίδας μας».
Για τη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε την ελπίδα για μια ταχεία αποκλιμάκωση, για μία ανακωχή και υπενθύμισε «την υποχρέωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των δικαιωμάτων των αμάχων. Όμως, ουδείς δικαιούται να ξεχάσει τη βάρβαρη επίθεση την οποία υπέστη το Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου».
Αλλαγές στην στρατιωτική θητεία
Όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές στην στρατιωτική θητεία ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρξουν αλλαγές στην χρονική διάρκεια αλλά στον τρόπο. «Αλλαγές στη θητεία υπό την έννοια του χρόνου όχι. Υπό την έννοια του τρόπου ναι, πάρα πολλές. Η θητεία δεν μπορεί να είναι ένας χρόνος αγγαρείας. Να σας ξεκαθαρίσω ότι εγώ πιστεύω, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύει, αν μου επιτρέπετε να πω η ελληνική κοινωνία πιστεύει, στον στρατό των πολιτών, όχι στον «στενό» επαγγελματικό στρατό, όπως έχουν κάποιες χώρες άλλες στην Ευρώπη», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Η παράδοσή μας είναι διαφορετική, την πατρίδα του πάντα την υπεράσπιζε ο Έλληνας πολίτης. Από εκεί και πέρα πώς αξιοποιείται ο χρόνος του Έλληνα πολίτη στο στρατό; Πριν ήταν ένας χρόνος εκπαίδευσης, να αποκτά αυτές τις ικανότητες που του επιτρέπουν να επιβιώσει και να επιβάλλει αν θέλετε την ελληνική βούληση στο πεδίο της μάχης. Και από την άλλη να είναι ένα διάστημα που να είναι χρήσιμο και σε αυτόν να αποκτά δεξιότητες. Και αυτά τα πράγματα για να μπορέσουν να διατηρηθούν χρειάζονται επανεκπαιδεύσεις», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.
«Το ξέρουμε όλοι, κάτι που μάθαμε σήμερα δεν είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε μετά από δύο χρόνια αν ποτέ δεν συνεχίσουμε να διατηρούμε την ετοιμότητά μας γι’ αυτό. Αυτό λοιπόν, το οποίο το έχω ονομάσει «φιλανδικό μοντέλο», γιατί το μοντέλο που διαλέξαμε και είναι εγγύτερα στις ανάγκες μας για να προσαρμόσουμε είναι το φιλανδικό, είναι το μέλλον της θητείας για τον ελληνικό στρατό του 2030», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News