Έγκλημα στο Μεσολόγγι:Οι ύποπτες συναλλαγές του κρεοπώλη και το σημειωματάριο του Μπάμπη

Οι ανακριτικές Αρχές που ερευνούν το έγκλημα στο Μεσολόγγι, με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι μέρος των χρημάτων που ο αδικοχαμένος 31χρονος δάνειζε στον 50χρονο κρεοπώλη, είχε ως τελικό προορισμό άλλα πρόσωπα.

Μεσολόγγι

Οι αστυνομικοί που συντονίζουν τις έρευνες για το έγκλημα στο Μεσολόγγι καταλήγουν σε συμπεράσματα. Ο κρεοπώλης αναμένεται να κληθεί για νέα κατάθεση…

Οι ανακριτικές Αρχές που ερευνούν το έγκλημα στο Μεσολόγγι, με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι μέρος των χρημάτων που ο αδικοχαμένος 31χρονος δάνειζε στον 50χρονο κρεοπώλη, είχε ως τελικό προορισμό άλλα πρόσωπα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναλύοντας το σημειωματάριο του Μπάμπη, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους, σύμφωνα με τις οποίες «και άλλα πρόσωπα μέσω του κρεοπώλη έλαβαν χρήματα, τα οποία είτε αδυνατούσαν να επιστρέψουν, είτε αρνούνταν να το πράξουν».

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο, ίσως έχει βάση ο ισχυρισμός του κρεοπώλη ότι «εγώ είχα δανειστεί τον Ιούνιο 6.500 ευρώ και 1.000 ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, από το θύμα. Τα επέστρεψα όλα στο χέρι». Υπενθυμίζεται πως ο κρεοπώλης αρνείται τα πάντα, γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση στους αστυνομικούς, παρά τις συνεχείς και πολύωρες ανακρίσεις του.

Στέλεχος της αστυνομίας μάλιστα, δήλωσε στην εφημερίδα Real News πως «συμπεριφερόταν λες και ήθελε να μας πει: “εγώ ήμουν το δόλωμα απλώς τον παγίδεψα και άλλοι τον έφαγαν» χωρίς όμως να μας το πει, από φόβο για τη ζωή του».

Επίσης αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, πού ξόδευε τα χρήματα που δανειζόταν ο 50χρονος κρεοπώλης από το θύμα και τα οποία σύμφωνα με την οικογένεια, έφταναν τα 17.000 ευρώ.

Νέα πρόσωπα στο κάδρο της έρευνας

Παράλληλα νέα πρόσωπα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Πιστεύεται ότι η μαρτυρία τους θα καλύψει κάποια κενά στην υπόθεση.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε πως τα πρόσωπα αυτά είναι από Αιτωλικό και Αγρίνιο. Η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων στην ανακρίτρια ζητώντας μεταξύ άλλων να κληθούν για κατάθεση 5 πρόσωπα. Ένα συγγενικό ζευγάρι του κρεοπώλη στον τραπεζικό λογαριασμού του οποίου κατέληξαν χρήματα του άτυχου Μπάμπη. Η σύζυγος ενός φίλου του φερόμενου ως δράστη. Ένας ιδιοκτήτη χοιροτροφικής μονάδας στο Αγρίνιο που φέρεται να έλαβε μέσω του κρεοπώλη χρήματα του θύματος αλλά και ένα πρόσωπο στο οποίο ανήκει η κυριότητα του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ του φονικού.

«Δεν είχα συναλλαγές με τον κατηγορούμενο»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε με τον χοιροτρόφο που φέρεται πως ο κρεοπώλης του χρωστούσε χρήματα για το εμπόρευμα που αγόραζε από εκείνον. Ο χοιροτρόφος αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με τον κατηγορούμενο και λέει ότι δεν τον ήξερε ούτε καν φατσικά.

«Εμένα η μονάδα μου είναι μικρή και πουλάω μόνο λιανικής. Τώρα αν είχε έρθει ποτέ και πήρε ζωντανά ζώα, χρόνια πριν, δεν το ξέρω. Αυτά μπορούν να τα βρουν με τα τιμολόγια που αγόραζε τα χοιρινά του».

Η εκπομπή εντόπισε και τον άνθρωπο στον οποίο είχε μεταβιβάσει ο κατηγορούμενος τον αριθμό του τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε. Αναφέρει πως γνώριζε και τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη καθώς πήγαιναν μαζί για κυνήγι αλλά δεν έκαναν παρέα. «Εγώ είμαι σε θέση να δανείσω αυτούς και όχι αυτοί σε μένα. Άκουσα μάλιστα πως κάποιοι λένε ότι ο κρεοπώλης κερνούσε στις παρέες. Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό οι φίλοι του. Αυτό που ξέρω είναι πως ήταν άφραγκος.»

Όσον αφορά το κινητό που χρησιμοποιούσε ο κρεοπώλης, είπε ότι το ανήκει σε εκείνον δεν σημαίνει τίποτα. «Ήταν δικός του ο αριθμός, αυτός το είχε αυτός το χρησιμοποιούσε. Απλά το γύρισα στο όνομά μου το 2012, για να πληρώνει πιο λίγα. Και από την αστυνομία μου είπαν «εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα…» και ούτε με κάλεσαν για κατάθεση.», καταλήγει.

Μεσολόγγι