Ένταση στο Σύνταγμα: Διπλή σύλληψη και ΕΔΕ για περιστατικό σε διαμαρτυρία
Ένα περιστατικό με έντονο παρασκήνιο σημειώθηκε στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, όταν διαδηλωτής και αστυνομικός βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες μετά από αλληλομηνύσεις και καταγγελίες για βία.

Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, όταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας διαδηλωτής επιτέθηκε σε υπηρεσιακό λεωφορείο, προκαλώντας φθορές με κοντάρι σημαίας και προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
Ωστόσο, το περιστατικό πήρε νέα τροπή όταν ο συλληφθείς υπέβαλε μήνυση εναντίον τριών αστυνομικών, με την εισαγγελική αρχή να διατάσσει τη σύλληψη ενός εξ αυτών, ο οποίος κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος.
Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), ενώ κινείται και η διαδικασία για την άμεση θέση σε διαθεσιμότητα του εμπλεκόμενου αστυνομικού. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε πράξεις παρεκτροπής από τα στελέχη της, ανεξαρτήτως συνθηκών ή προκλήσεων.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News