Εξώδικο από Ζάκυνθο στον Δικηγορικό Πατρών – Για ποιο λόγο αντιδρούν οι δικηγόροι του νησιού
Με εξώδικο, που απεστάλη στον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας και με μήνυση εναντίον του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, για παράβαση καθήκοντος, άνοιξε «μέτωπα» ο αντίστοιχος ΔΣ του νησιού, επειδή δεν ανατίθενται υποθέσεις του εκεί Δήμου σε δικά του μέλη.
Εγκαλεί τον δήμαρχο και τον… συμβουλεύει να προσλάβει και δεύτερο ντόπιο δικηγόρο, αντί του ενός που διαθέτει σήμερα η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ζακύνθου.
Παράλληλα, προτρέπει τον ΔΣΠ να μην αναλαμβάνουν δικηγόροι τον χειρισμό υποθέσεων του δικού τους Δήμου. Τούτο, βέβαια, προσκρούει στο γεγονός ότι υποθέσεις εκδικάζονται – σε β’ βαθμό – από το Εφετείο της Πάτρας.
Εξάλλου, δημοτικές πηγές υποστηρίζουν ότι «δύο – τρεις μεγάλες υποθέσεις του Δήμου Ζακύνθου ήταν αναγκαίο να τύχουν χειρισμού από πολύπειρους δικηγόρους».
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο ΔΣΖ έχει κάνει σχετική αναφορά και σε βάρος του προέδρου Πρωτοδικών Ζακύνθου, κ. Καραγιάννη!
Κοντολογίς, οι «κόντρες» καλά κρατούν στο νησί της ανομίας (!), που κατά καιρούς έχει απασχολήσει και «πονοκεφαλιάσει» ακόμη και την ηγεσία της Αστυνομίας κι εν γένει το σύνολο των διωκτικών αρχών, για μια σειρά από αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (φόνους, ληστείες, εκβιασμούς, απάτες, υπεξαιρέσεις, ναρκωτικά κ.ά.), που κάποιοι υποστηρίζουν πως «όλως περιέργως κουκουλώνονται ή οι κατηγορούμενοι τιμωρούνται με το ελάχιστο της ποινής»!
Το χάος σε συγκεκριμένες σοβαρές υποθέσεις -που έχουν στο επίκεντρό τους τον Δήμο Ζακύνθου- ήλθε πρόσφατα και πάλι στην επικαιρότητα. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας δέχθηκε ότι παρεγράφησαν (λόγω 15ετίας) αδικήματα υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης και 8 κατηγορούμενοι δεν δικάσθηκαν.
Σημειωτέον ότι η καταγεγραμμένη ζημιά του Δήμου Ζακύνθου ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ, για την οποία ουδείς απολογήθηκε!
Το σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για πράξεις που είχαν γίνει από 29 Ιουνίου 2005 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2006. Ωστόσο, το σχετικό βούλευμα κατέστη αμετάκλητο στις 25 Νοεμβρίου 2021 και επιδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2022 (!), δηλαδή αφότου είχε «κατοχυρωθεί» η παραγραφή. Ομως, τόσο ο εισαγγελέας της έδρας, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, όσο και δικηγόρος του Δήμου Ζακύνθου, Θόδωρος Χρονόπουλος, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της 20ετούς παραγραφής και ο πρώτος, για τη μία από τις δύο αποφάσεις που καθαρογράφηκε 31 Ιανουαρίου, άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο και η εκδίκασή της θα γίνει από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα την προσεχή Τετάρτη.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News