Φίλης για Μητσοτάκη: «Ντροπή για τους φοιτητές των Τεμπών να ανοίγει θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων»
«Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην τραγωδία των Τεμπών και το άρθρο 16 ή τα επιχειρηματικά σχέδια στην εκπαίδευση, που προωθούν ο κ. Μητσοτάκης με την κα Κεραμέως», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.
«Είναι τέτοια η ιδεοληπτική εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που ούτε στους νεκρούς φοιτητές δεν έδειξε σεβασμό», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφορικά με όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την τραγωδία των Τεμπών.
Ο κ. Φίλης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «τελείως αυθαίρετα, εμφάνισε τους φοιτητές στη χθεσινή συνέντευξη με τον Σ. Θεοδωράκη, περίπου ως απαιτούντες την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος! Το ίδιο, τους τραυματίες ή διασωθέντες συμφοιτητές τους».
«Είναι ντροπή», ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην τραγωδία των Τεμπών και το άρθρο 16 ή τα επιχειρηματικά σχέδια στην εκπαίδευση, που προωθούν ο κ. Μητσοτάκης με την κα Κεραμέως».
Και προσέθεσε: «Δεν περίμενα όμως τίποτα καλύτερο από αυτούς που μίλησαν για ‘θυσία’ των νέων ή χαρακτήρισαν το έγκλημα στα Τέμπη ‘ευκαιρία’ για αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που δήθεν θα ‘δικαιώσουν’ τα θύματα».
«Αλλά αν κρίνει κανείς από την τηλεθέαση που έπεσε κάτω απ’ τη βάση, το ξέπλυμα των ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα Τέμπη πήγε μάλλον χαμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.
Τι είπε ο Μητσοτάκης για το άρθρο 16
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του, αναφέρθηκε γενικότερα στην ανάγκη και την πρόθεσή του να εκκινήσεθ και πάλι τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.
Στο πλαίσιο αυτό, είπε τα εξής:
«Αυτό που μπορώ να σας πω – και είναι η πρώτη φορά που το λέω και θα μιλήσω πιο αναλυτικά στη συνέχεια, γιατί θα χρειαζόμασταν μια τελείως ξεχωριστή εκπομπή – είναι η πρόθεσή μου να εκκινήσουμε και πάλι τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι προτείνουσα Βουλή για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα.
»Όπου δυστυχώς, την τελευταία φορά δεν προφτάσαμε να κάνουμε, και σε αυτές προφανώς συμπεριλαμβάνεται και επιτέλους η αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμιά μας, αλλά όχι μόνο.
»Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το ίδιο το πολιτικό σύστημα και το πώς μπορούμε να παρέμβουμε ενδεχομένως και στον εκλογικό νόμο και στην διάρθρωση της εξουσίας».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News