Γεωργαντάς: Το αργότερο έως την Δευτέρα πληρώνονται οι ζωοτροφές

Τι είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Γεωργαντάς

Το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, εάν όχι αύριο, θα γίνει η πληρωμή των 85,9 εκατ. ευρώ στους Έλληνες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών, όπως επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στο περιθώριο της αποψινής τελετής εγκαινίων της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia» (2-5/2), που πραγματοποιείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα ψηφίστηκε στη Βουλή, η σχετική τροπολογία για το ακατάσχετο της ενίσχυσης των Ελλήνων κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, όπως ακατάσχετες ήταν όλες οι ενισχύσεις που δώσαμε στην περίοδο της κρίσης», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς λίγο πριν εγκαινιάσει και επίσημα την φετινή Zootechnia, και πρόσθεσε: «αν όχι αύριο, το αργότερο τη Δευτέρα θα γίνει η πληρωμή».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργαντάς στις δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Μάρτιο αναμένονται οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλανίζει επί σειρά χρόνων τους Έλληνες κτηνοτρόφους και η υλοποίησή τους θα θέσει τον κλάδο σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Θα ανακοινώσω στην ομιλία μου τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, μια εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας τελειώνει. Τον Μάρτιο θα βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί. Τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι η φετινή Zootechnia διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την κτηνοτροφία που επηρεάζεται από το κόστος παραγωγής, αλλά ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε, «δίνει και νέες προοπτικές και δυνατότητες καθώς η διατροφική αξία, τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, μπορούν πραγματικά να δώσουν προστιθέμενη αξία και στη δουλειά των Ελλήνων κτηνοτρόφων».

Όπως σημείωσε, η φετινή διοργάνωση, που διεξάγεται μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας, συνεπεία της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελεί «μια ευκαιρία για να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και να διερευνήσουμε τις λύσεις σε αυτά».