Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να βάζεις θήκη στο smartphone σου
Έχει αντίκτυπο στον σχεδιασμό, την εμπειρία χρήστη, ακόμα και την ψυχολογία σου.
Κρατάς στα χέρια σου το τελευταίο, πιο σύγχρονο μοντέλο smartphone της αγοράς. Είναι κομψό, λαμπερό και έχει σχεδιαστεί με απόλυτη τελειότητα. Αλλά ανοίγεις τη συσκευασία του και αφού το θαυμάσεις λίγα λεπτά αργότερα αποφασίσεις να το προστατέψεις, βάζοντάς του θήκη.
Ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σου έχει σχεδιαστεί για να είναι αυτός ο τέλειος συνδυασμός design και λειτουργίας, μήπως μπερδεύεις τη «συνταγή» προσθέτοντας μια θήκη; Μοιάζει δηλαδή σαν να μετατρέπεις ένα γκουρμέ γεύμα σε γρήγορο φαγητό;
Ας κάνουμε ένα «ταξίδι» στην καρδιά αυτού που κάνει ένα smartphone κάτι περισσότερο από ένα gadget. Είναι θέμα σχεδίασης, έχει να κάνει με την εμπειρία και ναι, έχει να κάνει ακόμα και με την ψυχολογία του χρήστη.
Ενώ τα κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα κάποια ανθεκτικότητα, οι θήκες προσφέρουν πρόσθετη προστασία που ορισμένοι θεωρούν απαραίτητη στην καθημερινότητά τους. Ωστόσο, οι περιπτώσεις συνοδεύονται από συμβιβασμούς:
Προσθήκη όγκου: Οι θήκες μπορούν να διπλασιάσουν το πάχος και το βάρος του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η φορητότητα.
Μειωμένη απαγωγή θερμότητας: Οι θήκες μονώνουν τα τηλέφωνα, προκαλώντας υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση.
Ζητήματα πρόσβασης: Οι θήκες μπορεί να καλύπτουν εν μέρει θύρες ή κουμπιά, δυσκολεύοντας τη φόρτιση ή τις λειτουργίες.
Παρεμβολές ασύρματης φόρτισης: Ορισμένες θήκες μπλοκάρουν τα πηνία ασύρματης φόρτισης, απαιτώντας την αφαίρεση της θήκης για φόρτιση.
πηγη theissue.gr
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News