Η απειλή του Ισραήλ στη Χαμάς: 50 βόμβες σε 30 δευτερόλεπτα για να εξοντώσουμε τον Μοχάμεντ Σινουάρ, είστε οι επόμενοι
Aπό την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ο Μοχάμεντ Σαμπάνα, διοικητής της ταξιαρχίας Ράφα της Χαμάς, και ο Μαχντί Κουάρα, διοικητής του τάγματος του νότιου Χαν Γιουνίς

Ο Μοχάμεντ Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σήραγγα κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στο Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας στις 13 Μαΐου, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ.
Μάλιστα από την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ο Μοχάμεντ Σαμπάνα, διοικητής της ταξιαρχίας Ράφα της Χαμάς, και ο Μαχντί Κουάρα, διοικητής του τάγματος του νότιου Χαν Γιουνίς, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αποκάλυψε μάλιστα ότι έριξαν πάνω από 50 βόμβες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για να εξοντώσουν τον Σινουάρ και τα άλλα στελέχη της Χαμάς.
Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του αρχηγού της Χαμάς, ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ προειδοποιεί τους υπόλοιπους ηγέτες της οργάνωσης στη Γάζα και στο εξωτερικό ότι είναι οι επόμενοι.
«Είναι πλέον είναι επίσημο: Ο δολοφόνος Μοχάμεντ Σινουάρ εξοντώθηκε μαζί με τον διοικητή της Ταξιαρχίας της Ράφα, Μοχάμεντ Σαμπάνα και την κακή συμμορία που ήταν μαζί τους κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Γάζα, και στάλθηκε να συναντήσει τον αδελφό του στις πύλες της κόλασης», αναφέρει ο Κατζ σε ανακοίνωσή του.
«Ο Ιζ αλ-Ντιν Χαντάντ στη Γάζα και ο Χαλίλ αλ-Χαγιά στο εξωτερικό και όλοι οι συνεργάτες τους στο έγκλημα, είστε οι επόμενοι στη σειρά», προσθέτει.
Ο πρώτος είναι ο διοικητής της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και ο de facto πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Λωρίδα της Γάζας ενώ ο δεύτερος είναι μέλος του ηγετικού συμβουλίου της Χαμάς στο εξωτερικό.
Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Σινουάρ
Πρόκειται για τον μικρότερο αδελφό του Γιαχία Σινούαρ, ηγέτη επί χρόνια της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους Ισραηλινούς στη Γάζα το 2024.
«Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν ενώ δρούσαν σε ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και ελέγχου, κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στο Χαν Γιουνίς, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό μέσα και γύρω από το νοσοκομείο», αναφέρουν οι IDF που προσθέτουν ότι, χάρη στις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, ήταν μια ακριβής ώστε να μην προκληθεί βλάβη στους αμάχους.
Οι IDF τον περιγράφουν ως «ένα από τα πιο υψηλόβαθμα και μακροχρόνια μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς» που «έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής των επιχειρήσεων εκείνη την εποχή».
Μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Μουχάμεντ Ντεΐφ, ο Σινουάρ ανέλαβε την ηγεσία της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι ο Αδελφός του Γιαχία σκοτώθηκε, έγινε ο de facto ηγέτης της τρομοκρατικής ομάδας στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο παρελθόν ήταν διοικητής της ταξιαρχίας Χαν Γιούνις και επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, με συμμτοχή στην απαγωγή του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2006.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News