Η ΕΣΠΕΠ στο 1ο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό
O Θόδωρος Κανελλόπουλος ήταν βασικός ομιλητής στην Ενότητα «Χρηστή Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και Διπλή Καριέρα Αθλητών»
Στo 1ο Συνέδρίο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, με βασικό σύνθημα «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», συμμετείχε η ΕΣΠΕΠ.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, Θόδωρος Κανελλόπουλος ήταν βασικός ομιλητής στην Ενότητα «Χρηστή Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και Διπλή Καριέρα Αθλητών» αναφέροντας τα εξής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μας δίνουν τη δυνατότητα, να καταθέσουμε τις απόψεις μας στο διήμερο συνέδριο με τίτλο, «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού».
Ένα συνέδριο που έρχεται μετά από μεγάλες και βαθιές Νομοθετικές τομές που έβαλε η πολιτεία για τον Αθλητισμό, τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Θα ήθελα προσωπικά να καταθέσω στην ενότητα του συνεδρίου μας, για τη Χρηστή Διακυβέρνηση στον αθλητισμό και τη Διπλή Καριέρα αθλητών, το προβληματισμό που θα πρέπει να έχουμε όλοι εμείς που εθελοντικά στηρίζουμε το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας.
Θα ξεκινήσω από την διπλή καριέρα των αθλητών.
Πολλοί όταν ακούμε για διπλή καριέρα των αθλητών, έρχεται στο μυαλό μας για τους επαγγελματίες αθλητές ανεξαρτήτως αθλήματος, που όταν σταματούν την αγωνιστική δράση, αναζητούν της επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Για Διπλή Καριέρα Αθλητών όμως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τους πιο σκληρά «εργαζόμενους» σήμερα, του μαθητές.
Για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αθλητές και αθλήτριες, που θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, στο σχολείο, τα φροντιστήρια και στον αθλητισμό.
Μπροστά σ’ αυτή την καθημερινή πίεση που βιώνουν, πολλές φορές εγκαταλείπουν τον αθλητισμό.
Με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η Ελλάδα σήμερα να βρίσκεται στην 1η θέση στην παιδική παχυσαρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 600.000 περίπου παιδιά.
Η έλλειψη αθλητικών υποδομών αποτελεί σήμερα ένα κυρίαρχο πρόβλημα που η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να επιλύσει.
Όχι με τη δημιουργία πολυδάπανων κλειστών Γυμναστηρίων όπως στο παρελθόν.
Αλλά αξιοποιώντας τους πρόσφατους Νόμους της πολιτείας, για την ανέγερση Ελαφριάς Κατασκευής Προπονητηρίων (γήπεδα τύπου Μπαλονιού), εντός των σχολικών συγκροτημάτων.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα με μικρό οικονομικό κόστος, να μπορέσει να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για άθληση τις απογευματινές ώρες, είτε σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, είτε για τις προπονητικές ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων.
Πολύ περισσότερο το παιδί να γνωρίσει και να αγαπήσει τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, μακριά από πρότυπα καθιστικής ζωής, κατασπαταλώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, μπροστά στην τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Για να επιτευχθούν όμως όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να υπάρχει η Χρηστή Διακυβέρνηση και στον Αθλητισμό.
Να υπάρχει διαφάνεια, λογοδοσία, νομιμότητα και αξιολόγηση του έργου του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου.
Και προπάντων η οικονομική στήριξη έμμεσα ή άμεσα της πολιτείας, της εκάστοτε Περιφέρειας καθώς και των Δήμων.
Οφείλουμε λοιπόν να θέσουμε εξ’ αρχής τους κανόνες.
Και να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα σωματεία, όχι μόνο για τις αθλητικές τους επιτυχίες, αλλά και για τις δράσεις που κατ’ καιρούς αναλαμβάνουν, για την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News