Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη για την «εμμονική ζήλια» της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Μου είπε στο τηλέφωνο ότι το παιδί έμεινε»
Ο άνθρωπος με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου έφερε στον κόσμο τα τρία κοριτσάκια τα οποία πλέον δεν βρίσκονται ζωή, ο Μάνος Δασκαλάκης, στην αρχή την κατάθεσης του είπε ότι γνωρίστηκε με την κατηγορούμενη το 2013, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Ρούλα Πισπιρίγκου αποφάσισαν σε ηλικίες 20 και 24 ετών αντίστοιχα, να κάνουν το πρώτο τους παιδί.
Με πρώτο μάρτυρα το Μάνο Δασκαλάκη ξεκίνησε η δίκη για τους θανάτους των άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για εξάμηνη παράταση της προφυλάκισης της 35χρονης κατηγορούμενης.
Ο άνθρωπος με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου έφερε στον κόσμο τα τρία κοριτσάκια τα οποία πλέον δεν βρίσκονται ζωή, ο Μάνος Δασκαλάκης, στην αρχή την κατάθεσης του είπε ότι γνωρίστηκε με την κατηγορούμενη το 2013, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Ρούλα Πισπιρίγκου αποφάσισαν σε ηλικίες 20 και 24 ετών αντίστοιχα, να κάνουν το πρώτο τους παιδί.
Αφού μίλησε για τις σχέσεις του ζευγαριού, αλλά και για τα προβλήματα που υπήρξαν με τους γονείς και των δύο πλευρών, στη συνέχεια μίλησε για την εγκυμοσύνη και τη γέννηση της Μαλένας.
«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην Τζωρτζίνα ήταν άψογα. Στην Μαλένα είχε μια διαφοροποίηση όταν γέννησε, που ήταν λίγο απόμακρη από το παιδί πέντε μέρες, ενώ το περίμενε πάρα πολύ. Δεν ήταν, όπως με την Τζωρτζινα.
Την Τζωρτζινα την πήρε κατευθείαν αγκαλιά. Στην Μαλένα φαινόταν μια αποστασιοποίηση, φαινόταν ότι δεν υπήρχε η ίδια θέληση. Θεώρησα ότι είναι η εγκυμοσύνη, η καισαρική».
Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος δημιούργησε εξωσυζυγική σχέση. «Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έκανα εγώ μια επιπολαιότητα το 2018. Ήταν για διάστημα τριών μηνών. Γνώρισα μια κοπέλα τότε, ενθουσιάστηκα. Το έμαθε… Ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Υπό μορφή αποδοχής. Μου φάνηκε περίεργη η αντίδραση της».
«Ήταν εμμονική ζήλια» – «Στους τσακωμούς το “τερματίζαμε”»
Όπως υποστήριξε ο Μάνος Δασκαλάκης, αργότερα κατάλαβε ότι δεν ήταν μια απλή ζήλια από την πλευρά της κατηγορούμενης. «Τώρα που βάζω το μυαλό μου σε μια σειρά ήταν εμμονικη ζήλια, πράγμα που τότε δεν το καταλάβαινα γιατί ήμουν μέσα στην σχέση. Ότι ήταν τόσο ήρεμη σε όλο αυτό τώρα μου κάνει εντύπωση.
Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στους τσακωμούς που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου. «Ήμασταν και οι δυο πολύ έντονοι χαρακτήρες και κάθε τσακωμός που ήταν πάντα λεκτικός, το “τερματίζαμε”.
Ο θάνατος της Μαλένας
Αμέσως μετά ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για τον Μάρτιο του 2019 όπου πέθανε η 3,5 ετών Μαλένα. Το άτυχο κορίτσι είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και νοσηλευόταν στην παιδοογκολογική κλινική «Ελπίδα» του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ ο θάνατος της αποδόθηκε τότε σε ηπατική ανεπάρκεια.
«Τον Μάρτιο του ’19 ξυπνάμε και βλέπουμε στο λαιμό της Μαλενας ένα μικρό πρήξιμο και νομίζαμε ότι την τσίμπησε κάτι στον ύπνο της… Μας στείλανε στο Ελπίδα να γίνει η λήψη μυελού. Μας καλούν στο Αγλαΐα Κυριάκου και μας ανακοινώνουν ότι το παιδί έχει λευχαιμία. Εκείνη την στιγμή που μας το είπαν καταρρέεις. Αρχίσαμε να κλαίγαμε και οι δυο. Μεταφερθήκαμε στο Ελπίδα μας εξήγησε ότι η λευχαιμία του παιδιού είναι άκρως ιάσιμη κι ότι θα χρειαστεί χημειοθεραπείες».
Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε φορτισμένος, στη στιγμή που πληροφορήθηκε από την σύζυγό του, το θάνατο της Μαλένας.
«Έγινε το πρώτο τηλεφώνημα και μου λέει “το σηκώνω και το παιδί έμεινε”. Την άκουσα ταραγμένη. Έτρεμε η φωνή της. Μπαίνω στο αμάξι ανάβω τα αλάρμ στην διαδρομή ταυτόχρονα την έπαιρνα τηλέφωνο. Δεν ξέρω τι έγινε, είναι μέσα οι γιατροί. Το μόνο που ήθελα να φτάσω στο νοσοκομείο να την δω να είναι καλά. Προσπαθώ να οδηγήσω, να τηλεφωνήσω. Στο δεύτερο η στο τρίτο τηλεφώνημα μου είπε ότι δεν λειτουργούν κάτι μηχανήματα. Τα πιεσόμετρα, δεν θυμάμαι καλά. Στο τρίτο η στο τέταρτο τηλεφώνημα ότι κάνουν κάρπα στο παιδί.
Μπαίνω στο νοσοκομείο. Ήταν σοκαρισμένη, κλαμένη. Δεν ξέρω, είναι οι γιατροί μέσα. Ήταν μισάνοιχτη η πόρτα και όταν πήγα να μπω ήταν οι γιατροί μέσα. Βγαίνει ο κ.Τζιουβας ήταν ένα εικοσάλεπτο μέσα. Μας δείχνει ότι το παιδί …… και μας λέει “Θα κάνω ο,τι μπορώ”. Ξαναμπαίνει ο κ.Τζιουβας μέσα, και έρχεται ο κ.Κιουρτζιδης εγώ άρχισα να φωνάζω με τον κύριο Κιουρτζιδη. Μου το περιέγραψε η θεία μου αυτό. Εγώ δεν το θυμόμουν.
Μετά από πέντε χρόνια δεν μπορείς να σκεφτείς τα γύρω γύρω πράγματα πέρα από το συμβάν , τον θάνατο του παιδιού μου. Μας ενημερώνει ότι το παιδί δεν τα κατάφερε».
Στη συνέχεια, ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει τα όσα έγιναν με την νεκροψία, για την οποία αντιδρούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί μου»!
«Μας πάνε στο γραφείο μας ενημερώνουν ότι το παιδί δεν τα καταφερε. Εκείνη την ώρα λέει η κυρία Μπακα να γίνει νεκροψία. Εκείνη την στιγμή η κατηγορούμενη αντέδρασε και είπε “όχι, δεν θα μου χαρακωσετε το παιδί μου”. Μετά μας είπαν οι γιατροί ότι δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά και τότε η κατηγορούμενη συμφώνησε.
Μας είπε η κυρία Μπακα να δούμε τι παιδί. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν μας άφησαν να το δούμε το παιδί. Από όσο κατάλαβα μετά, με την μυτούλα της είχε υποστεί ταλαιπωρία».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραφε το θάνατο της Μαλένας, έκλαιγε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News