Ινδονησία: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ ανοικτά της Αμπεπούρα – Προειδοποίηση για τσουνάμι
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 Ρίχτερ καταγράφηκε στα ανοικτά της Αμπεπούρα στη βόρεια Ινδονησία, με τις αρχές να προειδοποιούν για πιθανό τσουνάμι.

Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Το επίκεντρο εντοπίστηκε 193 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αμπεπούρα, πυκνοκατοικημένης περιοχής στη βόρεια Ινδονησία, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.
Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή σε ευρεία ακτίνα, ενώ το USGS εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο τσουνάμι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές, ωστόσο οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και καλούν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News