«Κάηκαν» με 41,2 και 41,1 βαθμούς Κελσίου δύο περιοχές στην Πάτρα

Η Σκάλα Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο  το… ρεκόρ με 43,2!

«Κάηκαν» με 41,2 και 41,1 βαθμούς Κελσίου δύο περιοχές στην Πάτρα

Απίστευτα υψηλές οι θερμοκρασίες με το κύμα καύσωνα να κορυφώνεται σήμερα (27.06.2025), με το… ρεκόρ να το «πιάνει» η Σκάλα Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο με 43,2 βαθμούς Κελσίου.

Πάτρα: Ένα ολόκληρο γήπεδο έγινε παρανάλωμα του πυρρός ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού το Σάββατο (28.06.2025), καθώς τη θέση του καύσωνα θα πάρουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Ψηλά και δύο περιοχές στην Πάτρα, που…έβρασαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ώρα 16:00), τουλάχιστον 16 σταθμοί του δικτύου του έδειξαν θερμοκρασίες καύσωνα άνω των 40 βαθμών Κελσίου, με τις περισσότερες περιοχές από αυτές να είναι στην Πελοπόννησο.
Στην Αττική ο υδράργυρος πλησίασε τους 40 σε αρκετές περιοχές, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο Χαροκόπειο Καλλιθέας (39,8), στο Πέραμα (39,8) και στα Πατήσια (39,4).

Πέρα από τους 43,2 βαθμούς της Σκάλας Μεσσηνίας, οι υψηλότερες τιμές που καταγράφηκαν είναι οι εξής:

Αιγιές Γυθείου 41,6

Αστέρι Λακωνίας 41,6

Πάτρα (Προσφυγικά) 41,2

Γόρτυνα Ηρακλείου 41,2

Οβρυά Αχαΐας 41,1

Φάρσαλα 41

Πλώρα Ηρακλείου 40,8

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πολλοί Αθηναίοι και τουρίστες βρήκαν καταφύγιο στις παραλίες της Αττικής.

Ο καιρός του Σαββάτου 28 Ιουνίου
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Σάββατο (28.06.2025) αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες από το πρωί σταδιακά θα αυξηθούν.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της Θράκης το πρωί, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, στην Εύβοια και ενδεχομένως στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχει ηλιοφάνεια.

Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 23 έως 38, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 25 έως 39, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 22 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 38, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 38, στις Κυκλάδες από 24 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 36 και στην Κρήτη από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 29 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου.