Καιρός: Ζέστη με «σφήνες» αστάθειας, πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες, η πρόγνωση για την Πάτρα
Αίθριος με τοπικές μπόρες ο καιρός σήμερα Παρασκευή 13/6/2025. Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο.

Επιμένει και σήμερα Παρασκευή η ζέστη, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Παρά τον γενικά καλοκαιρινό καιρό, η αστάθεια θα κάνει την εμφάνισή της τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Πελοπόννησο, όπου αναμένονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Αναλυτικά γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Παρασκευή ο καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή:
Αττική: Αίθριος, με ενισχυμένους βόρειους ανέμους (έως 6 μποφόρ στα ανατολικά).
Θερμοκρασία: 22–35°C.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: έως 32°C.
Πάτρα: Δείτε εδώ την πρόγνωση του καιρού για την Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Μακεδονία – Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα, πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.
Θερμοκρασία: έως 33°C, χαμηλότερα στη Δ. Μακεδονία.
Ήπειρος – Ιόνιο – Δυτική Στερεά – Δ. Πελοπόννησος: Αίθριος, με απογευματινή αστάθεια κυρίως στα ορεινά.
Θερμοκρασία: έως 34°C, στην Ήπειρο έως 31°C.
Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Αν. Πελοπόννησος: Λιακάδα, με πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: έως 35°C.
Θεσσαλία: Γενικά αίθριος, πιθανές μπόρες στα ορεινά.
Θερμοκρασία: έως 34°C, στις Σποράδες έως 29°C.
Κυκλάδες – Κρήτη: Αίθριος, με βοριάδες έως 7 μποφόρ στις ανατολικές Κυκλάδες.
Θερμοκρασία: 29–34°C στη νότια Κρήτη.
Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα: Ηλιοφάνεια με ενισχυμένους βοριάδες.
Θερμοκρασία: έως 35°C.
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο (15/6)
Γενικά καλός καιρός, αλλά με τοπικές νεφώσεις και μπόρες στα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα ανατολικά, έως 34°C.
Άνεμοι: βόρειοι 3–7 μποφόρ.
Πρόγνωση για Κυριακή (16/6)
Ηλιοφάνεια, με πιθανές απογευματινές μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Θερμοκρασία: σε πτωτική τροχιά.
Άνεμοι: έως 7 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News