Κορονοϊός – Πάτρα: 5 σε ΜΕΘ 3 διασωληνωμένοι – Γεμίζουν οι κλινικές covid-19
Συνεδριάζει αύριο το συντονιστικό όργανο προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της κατάστασης, καθώς οι νοσηλείες εμφανίζουν αυξητικές τάσεις.
Γέμισε η πρώτη κλινική κορονοϊού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών. Συνεδριάζει αύριο το συντονιστικό όργανο προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της κατάστασης, καθώς οι νοσηλείες εμφανίζουν αυξητικές τάσεις.
«Η κατάσταση άλλαξε πολύ γρήγορα και από τις άδειες κλινικές αρχίζουμε σταδιακά να γεμίζουμε. Αυτό επιβάλλει επικύρωση του σχεδιασμού μας και φυσικά προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 23 στην κλινική κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 3 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 18 ασθενείς στις κλινικές και 2 στη ΜΕΘ.
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Αυξητική είναι η τάση και στη διάγνωση νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Καρβέλης χθες διενεργήθηκαν 432 ράπιντ τεστ στο Επιμελητήριο εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά. Επίσης από τα 337 που διενεργήθηκαν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου τα 15 διαγνώστηκαν θετικά.
Χθες στην Αχαΐα διαγνώστηκαν 45 νέα κρούσματα, 14 στην Αιτωλοακαρνανία και 9 στην Ηλεία.
Πανελλαδικά διαγνώστηκαν 1.605 νέα κρούσματα. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 10 θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχονταν στους 176 ανέρχονται. Συγκεκριμένα παρουσίασαν αύξηση 31,3% σε μία εβδομάδα. Την προηγούμενη Κυριακή 25/7 οι ασθενείς σε ΜΕΘ ήταν 134.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ
Στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, διευκρινίζοντας ωστόσο την πολυπλοκότητα που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη.
«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός – θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε» επεσήμανε ο κ. Γώγος μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα ράπιντ τεστ για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.
Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα», καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News