Κορονοϊός – Πάτρα: Υγιές το βρέφος, μάχη για τη μητέρα
Η εγκυμονούσα νόσησε από κορονοϊό ήταν ανεμβολίαστη και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στον «Αγιο Ανδρέα» όπου οι γιατροί της αφαίρεσαν με καισαρική τομή το μωρό και η ίδια νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Ανδρέα» δίνει μάχη για τη ζωή της μία Πατρινή η οποία νόησε ενώ ήταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Ηταν ανεμβολίαστη και η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ταχύτατα με αποτέλεσμα οι γιατροί του «Αγίου Ανδρέα» να την υποβάλλουν σε καισαρική τομή. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου. Η μητέρα του όμως είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει μάχη να την κρατήσει στη ζωή.
ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΓΝΠ
Μία ακόμα εφιαλτική εφημερία έζησε το προσωπικό του ΠΓΝΠ το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, προσήλθαν 57 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού και 49 ύποπτα. Από αυτά τα 21 εισήχθησαν για νοσηλεία.
Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 120 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, τρία παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική, τέσσερις διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 75 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και εννέα διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
1.759 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Ο πρώτος μήνας του 2022 που διανύουμε αναδεικνύεται σε μήνας με τα περισσότερα κρούσματα από την εμφάνιση της πανδημίας και τους περισσότερους θανάτους. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 1.759 θάνατοι.
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Το θετικό είναι ότι συνεχίζεται η πορεία αποκλιμάκωσης των νέων κρουσμάτων. Πανελλαδικά χθες κατεγράφησαν 18.333 πανελλαδικά. Στην Αχαΐα είχαμε 583 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 254 και στην Ηλεία 174.
Χθες είχαμε 73 θανάτους και 668 διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η «ΟΜΙΚΡΟΝ»;
Διευκρινίσεις για την υποομάδα ΒΑ.2 ή 21L του στελέχους «Ομικρον» έδωσε ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την «Ομικρον» και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών.
Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των λοιμώξεων «Ομικρον» παγκοσμίως προκαλείται από την υποομάδα ΒΑ.1 και στην Ελλάδα τα ποσοστά της έχουν εκτιμηθεί ότι είναι παραπάνω από 90% στις περισσότερες περιφέρειες. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 2 περιστατικά ΒΑ.2 ή 21L σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται σε απομόνωση.
«Τα επίπεδα ανησυχίας για την ”Ομικρον” τείνουν να είναι χαμηλότερα σε σχέση με τις προγενέστερες παραλλαγές», αναφέρει στο CNN ο Σάιμον Γουίλιαμς, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σουόνσι. Για πολλούς, συνεχίζει, «ο παράγοντας του φόβου για τον κορονοϊό είναι πλέον ασθενέστερος».
Το γεγονός ότι «Ομικρον» είναι ηπιότερη, αλλά και η αυξημένη πιθανότητα ο καθένας εν τέλει να μολυνθεί, έπαιξε ρόλο στην πιο χαλαρή αυτή αντίληψη των πραγμάτων, προσθέτει ο ίδιος. Αυτό οδήγησε κάποιους και στο να αναζητήσουν μια εκ προθέσεως μόλυνση «για να τελειώνουν» – μια πρακτική την οποία οι ειδικοί έχουν κατηγορηματικά απορρίψει.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News