Κυριακή Γρίβα: «Πάγωσε» το ακροατήριο, συγκλονιστική μαρτυρία φίλου της στο δικαστήριο

Κυριακή Γρίβα: «Πάγωσε» το ακροατήριο, συγκλονιστική μαρτυρία φίλου της στο δικαστήριο

Μια συγκλονιστική και αποκαλυπτική κατάθεση ήρθε να φωτίσει εκ νέου τις τραγικές στιγμές της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, την 1η Απριλίου 2024. Ο φίλος της άτυχης γυναίκας, που βρισκόταν δίπλα της εκείνο το απόγευμα, περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή ενώπιον του δικαστηρίου τα δευτερόλεπτα της φρίκης, αφήνοντας άναυδο το ακροατήριο και προκαλώντας έντονη συναισθηματική φόρτιση στην αίθουσα.

Η κατάθεσή του αποτύπωσε με ωμότητα και ένταση τη σκηνή της δολοφονίας, περιγράφοντας τις πρώτες μαχαιριές που δέχθηκε η Κυριακή, την προσπάθειά της να ζητήσει βοήθεια και την παθητική στάση των αστυνομικών που παρακολουθούσαν – όπως είπε – αμέτοχοι.

«Ήμασταν απ’ έξω από το Τμήμα, ακούσαμε ποδοβολητό, ότι κάποιος τρέχει καταπάνω μας, ξαφνικά η Κυριακή γυρίζει από την άλλη και φωνάζει “χάνομαι”, τρώει την πρώτη μαχαιριά, τρώει τη δεύτερη μαχαιριά, ο δράστης πήδηξε πάνω της, μέχρι να γυρίσω να δω, έτρεχε το αίμα πίδακας, με πιάνει σοκ, όταν λέμε σοκ, σοκ λες και βλέπω ταινία», ανέφερε ο μάρτυρας.

Στην συνέχεια κάθισε σε ένα παγκάκι και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια και ασθενοφόρο.

«Οι αστυνομικοί βγήκαν στο μπαλκόνι από τις φωνές μου, στο μεταξύ ο κατηγορούμενος είχε γυρίσει την Κυριακή ανάσκελα, ανέβηκε πάνω της και τις κάρφωνε κι άλλες μαχαιριές. Με το που τελείωσε με την Κυριακή, ο δράστης αυτοτραυματίστηκε, έπεσε κάτω, αλλά κρατούσε ακόμα το μαχαίρι. Εγώ φώναζα “ρε παιδιά, κρατάει ακόμα το μαχαίρι, πόσους ακόμα πρέπει να σκοτώσει;”. Τότε βγήκε ο σκοπός από το φυλάκιο και του κλώτσησε το μαχαίρι», ανέφερε ο μάρτυρας.

Οι αποκαλύψεις του μάρτυρα για τη στάση των αρχών, καθώς και το πινγκ-πονγκ ευθυνών που ακολούθησε μεταξύ των εμπλεκόμενων αστυνομικών, αναδεικνύουν μια ζοφερή εικόνα ολιγωρίας και αδιαφορίας, που ίσως θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την τραγωδία.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.