Νίκος Σκορδάκης: Ο Εγλυκαδιώτης που αγάπησαν οι τηλεθεατές – Ο πατρινός σεφ μιλά στο pelop.gr

Νίκος Σκορδάκης: Ο Εγλυκαδιώτης που αγάπησαν οι τηλεθεατές - Ο πατρινός σεφ μιλά στο pelop.gr

Είναι η μοίρα, το πεπρωμένο ή κάτι τυχαίο; Τέτοιες σκέψεις θα μπορούσε να έχει ο πατρινός σεφ Νίκος Σκορδάκης σχετικά με την επαγγελματική του πορεία στις κουζίνες υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων ανά την Ελλάδα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τα 27 του δεν είναι ασχοληθεί με τη μαγειρική, μάλλον η επαγγελματική του αποτυχία εκείνη την εποχή του άνοιξε την «πόρτα» για να ακολουθήσει μια επιτυχημένη και διαρκώς ανοδική πορεία που δεν είχε φανταστεί.

Από την Εγλυκάδα, ο Νίκος Σκορδάκης έφτασε στις καρδιές των τηλεθεατών όλης της χώρας και έγινε ο πρώτος Πατρινός που μπαίνει στο σπίτι του μαγειρικού διαγωνισμού αλλά και φτάνει μέχρι την τελική οκτάδα. Σήμερα μιλάει στην «Π» για την εμπειρία του στο MasterChef αλλά και για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Τον ρωτήσαμε αρχικά πως ήταν ο εγκλεισμός στο σπίτι του MasterChef αλλά και ποια συναισθήματα του έμειναν: «Ηταν δύσκολα μέσα στο σπίτι. Γενικά ο διαγωνισμός είναι μια επίπονη διαδικασία, παρόλο που η παραγωγή μά<ς προσέφερε όσα χρειαζόμασταν για να είμαστε άνετοι. Μου αφήνει πολύ θετικά συναισθήματα η εμπειρία μου, αν και ήθελα να φτάσω ψηλότερα. Με κάνει χαρούμενο ότι κυκλοφορώντας στον δρόμο αυτές τις μέρες ακούω πολλά θετικά σχόλια από τον κόσμο για τον χαρακτήρα μου και τις επιδόσεις μου. Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση» δήλωσε ο πατρινός σεφ.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Παρακολουθώντας τον Νίκο Σκορδάκη σχεδόν καθημερινά στην τηλεόραση του Star, θα πίστευε κάποιος πως γεννήθηκε μαγειρεύοντας, ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μαγειρική το 2007. Μέχρι τότε δούλευα σε νυχτερινά μαγαζιά. Μετά από μια επένδυση που έκανα σε ένα κατάστημα που δεν πήγε όπως θα ήθελα, από εγωισμό δεν ήθελα να επιστρέψω στη νύχτα. Ετσι ασχολήθηκα με τη μαγειρική. Διάβασα αρκετά, εξασκήθηκα και εργάστηκα για 9 χρόνια σε ξενοδοχείο στη Μύκονο. Από βοηθός μάγειρα, έφτασα να έχω αναλάβει το ξενοδοχείο. Είναι μια διαρκής μάχη εξέλιξης η σχέση με τη μαγειρική και όσο προσπαθείς, τόσο κάνεις γνωριμίες και ανεβαίνεις επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι σε ένα ενοικιαζόμενο γιοτ και κάνουμε μίνι κρουαζιέρες στο Αιγαίο» αναφέρει 40χρονος Νίκος Σκορδάκης φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξή του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

«Μετά την αποχώρησή μου από τον διαγωνισμό ξεκίνησαν αρκετές προτάσεις, αλλά δεν με ξετρελαίνει η ιδέα να γίνω ένας τηλεοπτικός σεφ. Θέλω να είμαι μέσα στην κουζίνα και να δημιουργώ. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως θέλω να είμαι εκτός επικαιρότητας. Γι’ αυτό και ετοιμάζω το κανάλι μου στο YouTube όπου θα παρουσιάζω τις συνταγές μου. Ηδη προετοιμαζόμαστε και θα είναι μια καλή παραγωγή. Από την 1 η Ιουνίου ξεκινάω ξανά στο γιοτ, ενώ θα κάνω και κάποια events, αρχής γενομένης από την Κω τις επόμενες ημέρες».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο πατρινός σεφ που τρέφει μεγάλη αγάπη στα θαλασσινά αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη επιστροφή του στην Πάτρα αλλά και κατέθεσε την άποψή του για το αν η πόλη «σηκώνει» εστιατόρια με πιο ιδιαίτερες γεύσεις. «Είναι πιθανό να επιστρέψω στην Πάτρα με ένα δικό μου μαγαζί.  Αν και η πόλη είναι ”δύσκολη” γενικά, θεωρώ πως ο Πατρινός θέλει να διαθέσει χρήματα για ένα ποιοτικό φαγητό και λείπει ένα εστιατόριο με πιο ιδιαίτερες γεύσεις» κατέληξε ο Νίκος Σκορδάκης αφήνοντας να καταλάβουμε πως ετοιμάζει κάτι διαφορετικό για την Πάτρα.

«ΒΛΕΠΕΙ» ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Και στα του διαγωνισμού, όμως, ο Νίκος Σκορδάκης δεν κρύφτηκε και είπε την άποψή του για τη συνέχεια. Ποιους θεωρεί πιο ικανούς για να κατακτήσουν τον τίτλο του επόμενου Ελληνα MasterChef; «Πιστεύω πολύ στον Τζιοβάνι και τη Μαργαρίτα. Ο Τζιοβάνι είναι άψογος επαγγελματίας, με πολλές γνώσεις και εμπειρία. Ενώ η Μαργαρίτα έχει αρκετές γνώσεις και μεγάλο ταλέντο στη μαγειρική» δήλωσε στην «Π» ο πατρινός σεφ. Τέλος, σχετικά με το πώς αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, ο Νίκος Σκορδάκης είπε: «Οι φίλοι μου με παρότρυναν να δηλώσω συμμετοχή. Κακά τα ψέματα, όμως, μια τέτοια επιλογή είναι μεγάλο ρίσκο για έναν επαγγελματία. Ενα λάθος είναι ικανό να χαλάσει τη γενική εικόνα που χτίζεις χρόνια. Θεωρώ πως το ρίσκο μού βγήκε σε καλό».

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

anastasop@pelop.gr