Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών έρχεται Ελλάδα με το πρόγραμμα Golden Visa!

Δείπνησαν μαζί το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουνίου σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι, χωρίς τη συνοδεία των συζύγων τους.

 

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών έρχεται Ελλάδα με το πρόγραμμα Golden Visa!

Μάθαμε πού και πότε δείπνησαν, αλλά ακόμα δεν μάθαμε τι συζήτησαν… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς δείπνησαν μαζί το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουνίου σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι, χωρίς τη συνοδεία των συζύγων τους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Roland Garros, πραγματοποίησε επίσκεψη-εξπρές στην Αθήνα, με τις φήμες να λένε ότι μετά την απόσυρσή του από τα κορτ, σκοπεύει να γίνει μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Προφανώς, η συνάντησή του, σε τετ α τετ, με τον κ. Μητσοτάκη θα είχε σχέση με την επιθυμία του για μόνιμη διαμονή στην Αθήνα, αλλά ενδέχεται να συζήτησαν κι άλλα θέματα…

Η Γέλενα (σύζυγος), ο Στέφαν (γιος) και η Τάρα (κόρη) θα εγκατασταθούν στο σπίτι που αναζητεί ο Τζόκοβιτς στα βόρεια προάστια, αλλά δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, αναλόγως με το αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο που θα κλείσουν για τα παιδιά τους, με τον ίδιο να επιστρέφει στη βάση τους στα διαλείμματα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Από τις αρχές του χρόνου η πλευρά του Τζόκοβιτς έκανε τις πρώτες διερευνητικές προσπάθειες με την ελληνική κυβέρνηση που αμέσως έδειξε θετική διάθεση, κάνοντας ξεκάθαρο το πόσο πολύ θα ήθελε να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας έναν τόσο σημαντικό αθλητή.

Τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε μέσα στην πορεία του χρόνου, αλλά προφανώς ο Τζόκοβιτς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Golden Visa (το καθεστώς για τη χορήγηση άδειας διαμονής διάρκειας 5 ετών σε πολίτες τρίτων χωρών).

Ο Τζόκοβιτς μιλά 11 γλώσσες (σερβικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, αραβικά, ρωσικά, ιαπωνικά, πορτογαλικά, κινεζικά).

Στα 38 του χρόνια, ο κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών (με 24 Grand Slam είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα, ενώ έχει και το ρεκόρ παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς βρέθηκε στην κορυφή για 428 εβδομάδες!) ναι μεν συνεχίζει να αγωνίζεται (έφτασε μέχρι τους 4 του Roland Garros), αλλά γνωρίζει ότι έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για το φινάλε της θρυλικής του καριέρας και ετοιμάζεται σιγά-σιγά για την επόμενη μέρα που θα τον βρει εκτός αγωνιστικών χώρων.