Οι λόγοι της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου ΦΩΤΟ
Συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και συμμετείχε σε διευρυμένη ενημερωτική σύσκεψη

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου. Μαζί του ήταν ο υπεύθυνος αυτοοργάνωσης του κόµµατος, ∆ηµήτρης Κωνσταντόπουλος και το μέλος του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, Κατερίνα Σολωμού.
Κατά την επίσκεψή του, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και συμμετείχε σε διευρυμένη ενημερωτική σύσκεψη, με τον Δημάρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή καθώς και θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου, η αδράνεια του κράτους, η έλλειψη των απαραίτητων παρεμβάσεων και της στοιχειώδους πρόληψης, στερεί στην περιοχή και στους κατοίκους της, την δυνατότητα βιώσιμης προοπτικής.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης κάθε δυνατότητας προκειμένου να ενταχθεί η περιοχή σε συντεταγμένα προγράμματα χρηματοδότησης. Στόχος πάντα η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και η εξασφάλιση ισόρροπης ανάπτυξης κάθε περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου.
Τέλος, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να συμπράξουν άμεσα για την πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων και την συνδιαμόρφωση ισχυρού τοπικού σχεδίου με προτεραιότητα το περιβάλλον, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αποτροπή του φαινομένου εγκατάλειψης που πλήττει την περιοχή.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News