Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με πυραύλους στο Σούμι, τραυματίστηκαν παιδιά
Στόχος ήταν μια «βιομηχανική εγκατάσταση. Υπέστησαν ζημιές ένα νοσοκομείο και υποδομές που προορίζονται για παιδιά», είπε ο μεταβατικός δήμαρχος Αρτέμ Κόμπζαρ σε ανάρτησή του στο Telegram

Όπως γνωστοποιήθηκε τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό στην ουκρανική πόλη Σούμι, ανακοίνωσε ο τοπικός δήμος, την ώρα που Ρώσοι και Αμερικανοί συζητούν στο Ριάντ μια πιθανή εκεχειρία.
Στόχος της πυραυλικής επίθεσης ήταν μια «βιομηχανική εγκατάσταση. Υπέστησαν ζημιές ένα νοσοκομείο και υποδομές που προορίζονται για παιδιά», είπε ο μεταβατικός δήμαρχος Αρτέμ Κόμπζαρ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Προς το παρόν ο απολογισμός είναι 28 τραυματίες, 24 ενήλικες και τέσσερα παιδιά» πρόσθεσε.
Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία για διαπραγματεύσεις –τις οποίες το Κρεμλίνο χαρακτήρισε εκ προοιμίου «δύσκολες»– με στόχο μια μερική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Στην προηγούμενη συνάντησή τους, τον Μάρτιο, η Ουκρανία είχε δεχτεί την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών, την οποία όμως απέρριψε η Ρωσία.
Μολονότι εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, οι μάχες συνεχίζονται, με φονικά πλήγματα τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι το Σάββατο δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση στον σταθμό διανομής φυσικού αερίου της Βαλούικα, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, προκαλώντας υλικές ζημιές. Το υπουργείο δεν διευκρίνισε εάν ο σταθμός παραμένει εν λειτουργία.
Σύμφωνα πάντα με τη Μόσχα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν χθες, Κυριακή, να επιτεθούν και στο κοίτασμα φυσικού αερίου Γκλεμπόφσκογιε της Κριμαίας αλλά η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε την επίθεση.
Νωρίτερα, το υπουργείο υποστήριξε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στον σταθμό άντλησης πετρελαίου της Κροποτκίνσκαγια, στον αγωγό CPC, στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Ο σταθμός ήταν κλειστός για επισκευές, έπειτα από μια προηγούμενη επίθεση.
Διαβάστε επίσης
Αχαΐα: Διέλυσαν με αγροτικό το ΑΤΜ στο Λάππα ΦΩΤΟ
Συγκίνηση στην μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα ΦΩΤΟ
Αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας: Ψηλά τα λάβαρα πίστης και πατρίδας ΦΩΤΟ
Τουρκία: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους ενώ ο Εκρέμ Ιμάμογλου παραμένει στη φυλακή
Λακωνία: Για 40 λεπτά έμεινε κάτω από το νερό η 15χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα
Μάριος Παπαγεωργίου: Στο εδώλιο σήμερα ο γιος του «εγκεφάλου» της απαγωγής και της δολοφονίας
Αχαΐα: Το «ευχαριστώ» του δημοσιογράφου Κώστα Λαμπρόπουλου μετά το σοβαρό τροχαίο
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News