Πάτρα: Επίτιμη Διδάκτορας Φαρμακευτικής η επιχειρηματίας Ιουλία Τσέτη, ο όμιλος ΟΦΕΤ συνεργάζεται με 30 ερευνητικές ομάδες
Μήνυμα συνεργασίας Ακαδημίας και Βιομηχανίας – Αναγκαία η διασύνδεση
Επίτιμη διδάκτωρ Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πάτρας αναγορεύθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, γενική γραμματέας του ΣΕΒ και υποψήφια πρόεδρος του Συνδέσμου στις επικείμενες εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Τσέτη αναγορεύθηκε για δεύτερη φορά σε επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής, καθώς η πρώτη επιτιμοποίηση είχε πραγματοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 14 Ιουνίου 2022.
Τόσο το ΕΚΠΑ, όσο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελούν δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα με κορυφαίες Φαρμακευτικές Σχολές παγκοσμίως. Το ΕΚΠΑ συγκαταλέγεται στη θέση 220 μεταξύ 800 πανεπιστημίων παγκοσμίως και το Πανεπιστήμιο Πατρών, 4ο σε όλη τη χώρα και στη θέση 533 μεταξύ 12.000 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η κυρία Τσέτη αναφέρθηκε στο προσωπικό της επιστημονικό και επιχειρηματικό ταξίδι, στη σημασία των βιοεπιστημών για τη δημόσια υγεία και την καθημερινότητα όλων μας, στην αφοσίωσή της στην έρευνα και τη νέα γενιά – μέσα και από το εμβληματικό Ιδρυμα «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» που έχει δημιουργήσει και στηρίζει με γενναίες υποτροφίες τους νέους επιστήμονες.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία και ειδικότερα με τον κλάδο του φαρμάκου, καθώς και την αδήριτη ανάγκη η βιομηχανία να χρηματοδοτεί τα ερευνητικά προγράμματα, προκειμένου να υποστηριχθούν οι ασθενείς μέσα από νέες καινοτόμες θεραπείες, αλλά και να διατηρηθεί η ποιότητα ζωής τους.
Για τη σύνδεση μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας -πεδίο στο οποίο αναφέρεται πολύ συχνά η πρόεδρος του ΟΦΕΤ- η κυρία Τσέτη, επεσήμανε:
«Προς την υλοποίηση της ολιστικής προσέγγισης της Υγείας, της ισχυρής αλληλεπίδρασης Βιομηχανίας-Ακαδημίας για την προαγωγή της Καινοτομίας, της μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα πανεπιστήμια, οφείλουμε οι βιομηχανίες, να χρηματοδοτούμε με ίδια κεφάλαια ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου και την καταπολέμηση των νέων ασθενειών. Είναι ένα όραμα συνεργατικής έρευνας που υλοποιείται εντός των κόλπων του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).
Μάλιστα την τελευταία 7ετία, η διασύνδεση αυτή, απαριθμεί πάνω από 45 προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους. Επίσης, οι βιομηχανίες οφείλουν να εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως φορείς, ακόμη και με ιδιωτική συμμετοχή, σε εθνικά και διεθνή συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΟΦΕΤ, σύμφωνα με την κυρία Τσέτη, «στο πλαίσιο εξωστρέφειας, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ευρύ επιστημονικό δίκτυο, αποτελούμενο από περισσότερες από 30 ερευνητικές ομάδες από τον ακαδημαϊκό χώρο, το οποίο μας επιτρέπει να εκτελούμε σε συνεργασία ερευνητικά έργα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών, τα οποία, μάλιστα, μπορούν να κατοχυρωθούν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας».
Διαβάστε επίσης:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία οι προτεραιότητές μας
Συντάξεις: Πότε πληρώνονται για τον Ιούλιο
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News