Πάτρα: Έτοιμα να μας «καταπιούν» τα 16.000 φρεάτια

Ζητούμενο τα προληπτικά μέτρα

Πάτρα

Για να ασκήσεις καλόπιστη κριτική πρέπει να έχεις επαρκή δεδομένα. Είναι αυτονόητο κάτι τέτοιο. Ο συλλογισμός αφορά κάτι που επέρχεται, καθώς αφήνουμε πίσω μας το καλοκαίρι.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του παρελθόντος έχουν αποδείξει ότι δεν είμαστε προνοητικοί.

Ρωτήσαμε  έναν δημοτικό παράγοντα σε τι κατάσταση βρίσκονται τα φρεάτια της Πάτρας. Το φθινόπωρο, τα πρωτοβρόχια και οι, ο μη γένοιτο, πλημμύρες είναι επί θύραις. Πόσα έχουν καθαριστεί; Ολα, τα περισσότερα, τα λιγότερα, κανένα; Αιφνιδιάστηκε και δεν μας διαφώτισε. Δεν είχε προφανώς σαφή εικόνα και δεν ήθελε να δώσει μια σαφή απάντηση, που αύριο μπορεί και να του γυρνούσε μπούμερανγκ. Από αυτή την άποψη τον κατατάσσουμε για την επιφυλακτικότητά του στους σοβαρούς. Δεν αρκεί, όμως, η σοβαρότητα αν δεν συνοδεύεται από επαρκή γνώση μιας κατάστασης, που άπτεται ενός κινδύνου που εν δυνάμει απειλεί την Πάτρα…

Η πόλη διαθέτει 16.000 φρεάτια και κάθε χρόνο τέτοια εποχή περίπου, έχοντας κατά νου τα οδυνηρά πλημμυρικά αποτελέσματα προηγούμενων χρόνων, μας «τρώει» η περιέργεια: Παραδειγματισθήκαμε από τα παθήματα και έχουμε προχωρήσει φέτος σε έγκαιρο καθαρισμό των φρεατίων; Είναι κάτι που δεν ξέρουμε αφού σαφής θετική απάντηση δεν δόθηκε.

Αρα τι απομένει να γνωρίζουμε; Μα, φυσικά τους δρόμους και τις συνοικίες υψηλού κινδύνου: Ακτή Δυμαίων, Οθωνος-Αμαλίας, Ακρωτηρίου, Ζαρουχλέικα, Ζαβλάνι, Ηρώων Πολυτεχνείου κ.ο.κ. Κάτι είναι κι αυτό, ώστε να είναι υποψιασμένοι και «ετοιμοπόλεμοι» όσοι διαμένουν σε «ευάλωτες» περιοχές. Καλό φθινόπωρο…