Πάτρα: Η «Π» εντόπισε Ουγγαρέζο και Ζαρίφη σε διαφημιστικό για σούπερ μάρκετ οι δύο παρουσιαστές

Κατερίνα Ζαρίφη και Δημήτρης Ουγγαρέζος ήρθαν στην Πάτρα και μίλησαν στην «Π»

Πάτρα

Δύο από τα πιο γνωστά πρόσωπα της μικρής οθόνης, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, συμμετέχοντας σε προωθητική ενέργεια της αλυσίδας υπεραγοράς «Μασούτης».

Η «Π» τους συνάντησε στο κατάστημα της πλ. Γεωργίου, όπου έκαναν ραδιοφωνική εκπομπή, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το χιούμορ, την αμεσότητα και τα ευφυή σχόλιά τους. Ανοιξαν την καρδιά τους στους αναγνώστες της εφημερίδας μας, μιλώντας με ειλικρίνεια για την Πάτρα, το Καρναβάλι της και την πολύπαθη μικρή οθόνη…

Πώς νιώθετε στην Πάτρα, σας αρέσει η πόλη;

Κ.Ζ.: «Η Πάτρα ανήκει στις πέντε πιο αγαπημένες μου πόλεις στην Ελλάδα! Η πιο ζωντανή πόλη, που δεν κοιμάται ποτέ και η πιο φιλόξενη! Οι Πατρινοί διαφέρουν στο ταμπεραμέντο, είναι σαν να είναι πατρίδα σου η Πάτρα!».

Δ.Ο.: «Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει εσάς, να νιώθετε ότι ανήκετε σε μία πόλη. Αυτή η αύρα και η επικοινωνία με τους Πατρινούς, είναι το κάτι άλλο. Στην Πάτρα, νιώθεις υπερβολική οικειότητα. Νομίζω ότι θα πρέπει να το ψάξω αν κατάγομαι από την πόλη σας, ή αν έχω κάποια ρίζα… (γελάει) Κάθε φορά που έρχομαι εδώ πραγματικά το απολαμβάνω και νιώθω με τους Πατρινούς, σαν να είμαστε… συγγενείς! Μακάρι να βρω και μία… νύφη από την Πάτρα, να μπορέσω να εγκατασταθώ μόνιμα!».

Εχετε κάποια εμπειρία από το πατρινό Καρναβάλι;

Δ.Ο.: «Βέβαια! Εγώ με τους φίλους μου, από την πρώτη στιγμή που πήραμε διπλώματα αυτοκινήτου, ερχόμασταν ειδικά για την βραδιά του Καρναβαλιού στην Πάτρα για να διασκεδάσουμε. Το καρναβαλικό αυτό ραντεβού ήταν καθιερωμένο κάθε χρόνο στην Πάτρα! Και τώρα έρχομαι στην Πάτρα και παίζω μουσική σε κλαμπάκια. Το Πατρινό Καρναβάλι, είναι το εμβληματικότερο της Ελλάδας!».

Κ.Ζ.: «Δυστυχώς εγώ δεν έχω ζήσει ποτέ την καρναβαλική Πάτρα! Ελπίζω φέτος και με την προϋπόθεση ο κορονοϊός να το επιτρέψει, να έρθω στην Πάτρα και να την απολαύσω!».

Θα σας ενδιέφερε κάποια πρόταση για παρουσίαση εκδηλώσεων ή παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού;

Δ.Ο.: «Με μεγάλη χαρά θα την αποδεχόμουν! Συγγνώμη εάν ακουστώ υπερβολικός, αλλά νιώθω ότι… είμαι αυτή η πόλη! Και νομίζω ότι μία τέτοια πρόταση, απλά θα επισφράγιζε αυτή την αίσθηση».

Κ.Ζ.: «Εννοείται! Εγώ είμαι άνθρωπος που μου αρέσει όλο αυτό κλίμα. Σαφέστατα, αν μου έλεγαν να παρουσιάσω καρναβαλική εκδήλωση για την Πάτρα, με τρέλα θα το έκανα!».

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ»

Σας εκφράζει η σημερινή τηλεόραση;

Κ.Ζ: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει η τηλεόραση σε όλα της τα κομμάτια! Εμένα δεν μου αρέσει να υπάρχει τόσο πολύ επιθετικότητα στη μικρή οθόνη. Βγάζει πολύ επιθετικότητα στα σχόλια, είναι και τα νεύρα τεταμένα μετά τα δύο χρόνια καραντίνα. Εμένα μου αρέσει η τηλεόραση που περνάμε όλοι καλά. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει χιούμορ και όταν αισθάνομαι ότι κάποιος θίγεται από τα σχόλια, δεν μου αρέσει αυτή η τηλεόραση. Αυτό που αγαπώ φέτος στην τηλεόραση, είναι ότι θα έχουμε πάρα πολλά σίριαλ. Οπότε θα ευχαριστηθεί ο κόσμος μυθοπλασία, ελπίζω να δει και το δικό μας, το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» των Ρέππα – Παπαθανασίου, όπου παίζω και εγώ. Εύχομαι να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο θετικά τα πράγματα, να σταματήσουμε δηλαδή το αρνητικό σχόλιο».

Δ.Ο: «Φυσικά και αναγνωρίζω τις καχεξίες και τις παθογένειές της, αλλά μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, ένας καθρέφτης στην κοινωνία. Αν υπάρχει περισσή τοξικότητα στην τηλεόραση, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και στην κοινωνία μας. Αν αναφερόμαστε στα κακώς κείμενα, έτσι και στην τηλεόραση συμβαίνει όπως σε κάθε χώρο, σίγουρα όμως σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί έχει να κάνει με την εικόνα, με τη ματαιοδοξία. Και με το ψώνιο, δεν είναι κακό να το λέμε αυτό! Ολοι έχουμε ψώνιο. Υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Στους κακούς όντως τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα. Είναι γεγονός! Οσο η τηλεόραση είναι αυτοαναφορική και ασχολείται με τον εαυτό της, τόσο αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται. Οσο σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την πάρτη μας και κοιτάξουμε πίσω από την κάμερα και καταλάβουμε ότι υπάρχει κόσμος και τηλεθεατές που η αποστολή μας είναι να τους κάνουμε να περάσουν καλά, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

«ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ»

Δεν συμφωνείτε ότι υπάρχουν τηλεσχολιαστές που έχουν αυτοαναγορευθεί σε κήνσορες της ηθικής, της κοινωνίας και έχουν στρεβλώσει τον ρόλο του μέσου αυτού;

Κ.Ζ: «Συμφωνώ απολύτως σε αυτό! Ο κάθε άνθρωπος έχει μία άποψη, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και βαρύτητα. Δηλαδή, ότι εγώ εκφράζω μία άποψη, δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή. Είναι καθαρά υποκειμενική η κάθε άποψη. Ναι, συμφωνώ να υπάρχει πλήρης ελευθερία λόγου. Αλλά άλλο είναι να είμαι ειλικρινής, άλλο να είμαι κακεντρεχής. Εχουμε μπερδέψει λίγο στην Ελλάδα, την ειλικρίνεια με την κακία. Οπότε θεωρώ, ότι καλύτερα να είμαστε ειλικρινείς, πρώτα με εμάς τους ίδιους και αν θέλουμε αυτή την κακία ας τη γυρίσουμε στην εαυτό μας, παρά να θίγουμε ανθρώπους. Και η Αμερική, που είναι η μητρόπολη της τηλεόρασης, μας δείχνει, ότι πάμε σε πιο θετικό πρόσημο. Ο κόσμος θέλει να γελάσει, να περάσει καλά και νομίζω ότι είναι λίγο ξεπερασμένο να κουτσομπολεύουμε. Οπότε, όχι στην τοξικότητα!».

Δ.O: «Εχεις απόλυτο δίκιο, ισχύει! Αλλά είναι μια αμφίδρομη σχέση αυτή. Ναι, εκείνοι έχουν αυτή την πρόθεση και μπορούν να πλασάρουν τον εαυτό τους, όπως θέλουν, αλλά το θέμα είναι ποιος τους ”νομιμοποιεί” να κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτοί που τους παρακολουθούν! Δηλαδή, μην αφαιρούμε την ευθύνη και από τον τηλεθεατή. Το τηλεκοντρόλ είναι στα δικά του χέρια και δόξα τω Θεώ, υπάρχουν ένα μάτσο επιλογές. Οπότε ναι, ο κακοπροαίρετος θέλει να αυτοαναγορευτεί σε κήνσορα, αλλά το ερώτημα είναι, ποιος όμως τον ανεβάζει σε αυτό το βάθρο;».