Πάτρα: Πληγή οι νοσηλείες στις ΜΕΘ

Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ παραμένουν το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας στην περιοχή μας καθώς δεν καταγράφουν καμία μείωση. Αντίθετα τα νέα κρούσματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
«Η ΜΕΘ είναι το σοβαρό μας πρόβλημα καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν μειώνεται» μας λέει ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης καλώντας τους πολίτες να μην χαλαρώνουν και ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές να είναι άκρως προσεχτικοί καθώς είναι πολύ εύκολο να περάσουμε την κόκκινη γραμμή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν χθες 58 ασθενείς, τέσσερα παιδιά στην Παιδιατρική Κλινικής και 26 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 52 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 10 στη ΜΕΘ.
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Χθες διαγνώστηκαν πανελλαδικά 3.313 νέα κρούσματα κορονοϊού. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 92 θάνατοι και οι διασωληνωμένοι είναι 813.
Στην Αχαΐα χθες κατεγράφησαν 65 κρούσματα, 15 στην Αιτωλοακαρνανία και 22 στην Ηλεία.
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Χθες στη λαϊκή αγορά των Ταμπαχάνων διενεργήθηκαν 201 ράπιντ τεστ και διαγνώστηκαν δύο θετικά. Στο Επιμελητήριο έγιναν 239 με κανέναν θετικό.
Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων taxi Πατρών και Περιχώρων «ο Αγ. Χριστόφορος» και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν χθες στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλα τα μέλη του Σωματείου, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς πολιτών μέσα στην πόλη.
Στους δειγματοληπτικούς ελέγχους παρευρέθηκε και ο κ. Καρβέλης προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία ελέγχου των επαγγελματιών οδηγών taxi. Στα 65 δείγματα που ελήφθησαν δεν υπήρξε κανένα θετικό. Μάλιστα ο κ. Καρβέλης επιλήφθηκε άμεσα και του αιτήματος του Σωματείου για τη διάθεση υγειονομικού υλικού προς τους οδηγούς, με αποτέλεσμα να προσφερθούν 3.000 γάντια, 3.000 μάσκες και δύο κιβώτια με αντισηπτικά από την 6η ΥΠΕ. Τα υλικά παρέλαβε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Σκέντζος.
Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Πάτρας και στην Ακράτα, στην περιοχή Συλιβανιώτικα.
ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
Σκηνικό αποκλιμάκωσης στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων στις επόμενες δύο εβδομάδες καταγράφει το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο «European COVID-19 Forecast Hub».
Η προγνωστική μέθοδος του European COVID-19 Forecast Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από διάφορα προγνωστικά μοντέλα και δημοσιεύει μία σύνθετη πρόβλεψη για τις επιδημιολογικές εξελίξεις με προοπτική έως και τεσσάρων εβδομάδων και κυμαινόμενο βαθμό ασφαλείας.
Για το διάστημα μεταξύ 25ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, ο δείκτης του Hub εκτιμά ότι θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, μειωμένα κατά 1.000 και πλέον, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.
Υπό μελέτη βρίσκεται σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό πληθυσμού, όπως γνωστοποίησε με χθεσινές δηλώσεις του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος.
Μ. Ριζογιάννη (Από την σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πελοπόννησος”)
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News