Πώς να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό;

Υπάρχουν μερικά συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στον καφέ σου και για να έχει καλύτερη γεύση, αλλά και για να είναι περισσότερο ευεργετικός για την υγεία σου.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ο καλύτερος τρόπος εάν θέλεις να μεγιστοποιήσεις τη γεύση του καφέ σου χωρίς να προσθέσεις επιπλέον θερμίδες. Απλά πασπάλισε μια κουταλιά του γλυκού κανέλα στο φλιτζάνι σου για να προσθέσεις λίγη παραπάνω γεύση και παράλληλα έχει μια ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

Εκχύλισμα βανίλιας

Εάν θέλεις να κάνεις πιο γλυκό τον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη, δοκίμασε μερικές σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας, καθώς ενισχύει τη διάθεσή σου και τη συνολική υγεία του εγκεφάλου. Η βανίλια έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από στομαχόπονους και πεπτικά προβλήματα, ενώ μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις και ανακουφίζει από το άγχος.

Γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας είναι τέλειο εάν δεν μπορείς να πιείς τον καφέ σου χωρίς γάλα αλλά έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, θέλεις για κάποιο λόγο να κόψεις τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή απλά θέλεις ένα υποκατάστατο γάλακτος χαμηλών θερμίδων. Με το γάλα καρύδας θα πάρεις μια υγιεινή δόση βιταμινών C, E και B, αντιοξειδωτικών, μαγνησίου και σιδήρου.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό που προστίθεται συνήθως στον καφέ στη Μέση Ανατολή. Δίνει στον καφέ μια εξωτική γεύση παρόμοια με το τζίντζερ (είναι στην ίδια οικογένεια άλλωστε) και είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Δύο κουταλιές της σούπας έχει μόλις 36 θερμίδες. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και απαραίτητα μέταλλα. 

Πιπέρι καγιέν

Εάν θέλετε πραγματικά κάτι διαφορετικό στην καθημερινή ιεροτελεστία του καφέ σου τότε πρόσθεσε ελάχιστο πιπέρι καγιέν στην παρασκευή του. Όχι μόνο θα σε ξυπνήσει για τα καλά, αλλά θα δώσει επίσης μια θρεπτική ώθηση στην ημέρα σου. Το πιπέρι καγιέν έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο στομάχι και τα κυκλοφοριακών προβλήματα για χιλιάδες χρόνια στην ιατρική των Αμερικανών ιθαγενών.