Ψωμί με λιαστές ντομάτες και φέτα – Μία εύκολα συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Ακόμη κι αν δεν είσαι φαν του ψωμιού, αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου.

ψωμί

Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα τραγανό ψωμί, με αφράτη ψίχα και αρώματα.

Στο cookinghellas.gr ανακαλύψαμε μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές για ψωμί με λιαστές ντομάτες, φέτα και ελιές, που θα λατρέψουν όλοι.

Ακόμη κι αν δεν είσαι φαν του ψωμιού και δεν υπάρχει στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου καθώς είναι ιδανικό για άμεση κατανάλωση, ζεστό δηλαδή από τον φούρνο, με λίγο λάδι και αλάτι, είναι λαχταριστό συνοδεία κάποιου κυρίως πιάτου και μπορεί να γίνει ιδανική μπρουσκέτα όταν πια περάσουν οι μέρες.

Με βασικά υλικά που κάθε κουζίνα έχει, η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη και γρήγορη και μια δοκιμή θα σε πείσει.

Ψωμί με λιαστές ντομάτες, φέτα και ελιές

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του μπολ
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 90 γρ. γάλα
  • 90 γρ. νερό
  • 10 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γ. ξηρή μαγιά (4 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών, σε φέτες, στραγγισμένες

Εκτέλεση:

Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη. Λαδώστε το μπολ και κρατήστε στην άκρη. Βάλτε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη ρίγανη στον κάδο και ψιλοκόψτε5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Προσθέστε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ζεστάνετε 2 λεπτά/37oC/ταχύτητα 2.

Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Προσθέστε τη φέτα και τις ελιές και ζυμώστε ακόμη 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάστε με πετσέτα κουζίνας και κρατήστε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.

Βγάλτε τη ζύμη και ακουμπήστε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με αλευρωμένα χέρια, πλάστε τη ζύμη σε καρβέλι, τοποθετήστε το στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και αφήστε να φουσκώσει και πάλι ώσπου να ζεσταθεί ο φούρνος (περίπου 20 λεπτά). Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε την επιφάνεια του ψωμιού σε 3 παράλληλα σημεία και ψήστε για 45 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήστε να κρυώσει σε σχάρα προτού το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

Πηγή: bovary