Ρέθυμνο: Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο νέο συνεδριακό κέντρο του Theartemis – Στο επίκεντρο η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Η υπουργός Τουρισμού στην Κρήτη – Επενδύσεις, υποδομές και επέκταση της τουριστικής περιόδου στο τραπέζι των συζητήσεων

Κεφαλογιάννη

Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής στόχευσης για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το υπερσύγχρονο κέντρο, που διαθέτει διεθνή πιστοποίηση για την κοινωνική και περιβαλλοντική του λειτουργία, έχει χωρητικότητα 600 ατόμων και είναι εξοπλισμένο με πολυμορφικές εγκαταστάσεις ικανές να φιλοξενήσουν συνέδρια, ημερίδες και άλλες θεματικές εκδηλώσεις, ενισχύοντας την εικόνα του Ρεθύμνου ως ανερχόμενου προορισμού συνεδριακού τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε την επένδυση «ουσιαστικό βήμα» για τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε ειδικά τουριστικά κοινά και την επέκταση της περιόδου εκτός τουριστικής αιχμής, με άμεσο όφελος για την τοπική οικονομία και απασχόληση.

Κατά την παραμονή της στο νησί, η υπουργός συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα βασικά ζητήματα του κλάδου. Ο σύλλογος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με προτάσεις και παρεμβάσεις για τη στήριξη και ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την υπουργό στην πρόοδο του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), καθώς και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων, που – όπως σημείωσε – μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν θα ξανάβλεπα τα παιδιά μου»: Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από κροτίδα ΒΙΝΤΕΟ

Βατικανό: Οι πρώτες φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου στο φέρετρο, αποφασίζουν οι καρδινάλιοι για την κηδεία ΦΩΤΟ

Πασχαλινός «εφιάλτης» για 8 άτομα στην Πάτρα, έφαγαν σε ταβέρνα και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Πάπας Φραγκίσκος: Η κηδεία, η διαθήκη, το τελετουργικό διαδοχής και υποψήφιοι διάδοχοι

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: «Γολγοθάς» για χιλιάδες οδηγούς ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καιρός σήμερα 22/4, εβδομάδα των «ψυχρών λιμνών», η πρόγνωση για την Πάτρα ΧΑΡΤΕΣ

Αμοργός: Σεισμός τα ξημερώματα

Ο Γιάννης Κατσίγιαννης για τον τραυματισμό Μουγκοπέτρου: «Δεν κατάλαβε ότι είναι κροτίδα»

Ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα ο Αχαιός δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος – Δηλώσεις ΒΙΝΤΕΟ

Ριγανόκαμπος: Βολίδα από άσκοπο πυροβολισμό τρύπησε τέντα και «καρφώθηκε» σε τραπέζι αυλής – Αναζητείται ο δράστης