Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ στο Ριάντ για την ενίσχυση της ασφάλειας και την προστασία κρίσιμων υποδομών
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ουμέροφ ανέφερε ότι η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών περιλαμβάνει προτάσεις για την προστασία των ενεργειακών και κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την παραμονή μιας χωριστής αμερικανορωσικής συνάντησης, η οποία θα λάβει επίσης χώρα στη Σαουδική Αραβία.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ουμέροφ ανέφερε ότι η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών περιλαμβάνει προτάσεις για την προστασία των ενεργειακών και κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας. Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία εφαρμόζει τις οδηγίες του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης και την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας.
«Εφαρμόζουμε την οδηγία του προέδρου της Ουκρανίας για να φέρουμε πιο κοντά μια δίκαιη ειρήνη και να ενισχύσουμε την ασφάλεια», δήλωσε ο Ουμέροφ.
Οι συνομιλίες αυτές είναι μέρος των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Η Σαουδική Αραβία, ως οικοδεσπότης, παίζει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση αυτών των διαπραγματεύσεων, προσφέροντας ένα ουδέτερο έδαφος για τις συνομιλίες.
Την ίδια στιγμή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και μια χωριστή συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις. Η διπλή διοργάνωση συνομιλιών στο Ριάντ υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα της διεθνούς σκηνής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς ηγέτες στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν τις κρίσεις και να προωθήσουν την ειρήνη.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News