Τέιλορ Σουίφτ: Σεισμό 2,3 Ρίχτερ προκάλεσαν οι θαυμαστές της σε συναυλία στο Σιάτλ
Κυριολεκτικά προκάλεσαν σεισμό!
Κυριολεκτικά σεισμό προκάλεσαν οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Σιάτλ.
Κατά τη διάρκεια 2 συναυλιών στο πλαίσιο της περιοδείας «Eras» της Τέιλορ Σουίφτ στο Σιάτλ στο στάδιο «Lumen Field», οι ενθουσιώδεις Swifties (το όνομα των φαν της τραγουδίστριας) προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα ισοδύναμη με σεισμό 2,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη σεισμολόγο Τζάκι Κάπλαν-Άουερμπαχ.
Ο «Swift Quake» έχει συγκριθεί με τον «Beast Quake» του 2011, όταν οι οπαδοί της ομάδας του NFL Seattle Seahawks ξέσπασαν μετά από ένα εντυπωσιακό touchdown του Μαρσόν «Beast Mode» Λιντς. Ο πανηγυρισμός που ακολούθησε εντοπίστηκε στο ίδιο τοπικό σεισμόμετρο με τη συναυλία της Σουίφτ, δήλωσε στο CNN η σεισμολόγος.
Η Κάπλαν-Άουερμπαχ, η οποία εργάζεται ως καθηγήτρια γεωλογίας στο Western Washington University, είδε τη σύγκριση σε μια ομάδα σεισμών του βορειοδυτικού Ειρηνικού που συντονίζει στο Facebook και έπεσε αμέσως δουλειά.
«Πήρα τα δεδομένα και από τις δύο βραδιές της συναυλίας και γρήγορα παρατήρησα ότι ήταν ξεκάθαρα το ίδιο μοτίβο σημάτων», είπε και πρόσθεσε: «Αν τα τοποθετήσω το ένα πάνω στο άλλο, είναι σχεδόν πανομοιότυπα».
Taylor Swift fans caused seismic activity equivalent of a 2.3 magnitude earthquake during the #ErasTour shows in Seattle.
🔗: https://t.co/HRaLevBi9X pic.twitter.com/1oONWV7NMC
— Pop Crave (@PopCrave) July 28, 2023
Η κύρια διαφορά μεταξύ των συναυλιών της 22ης και της 23ης Ιουλίου, εκτός από τα τραγούδια-έκπληξη που ως γνωστόν ερμηνεύει η Σουίφτ, είναι η διαφορά των 26 λεπτών.
«Ρώτησα τριγύρω και ανακάλυψα ότι το κυριακάτικο σόου καθυστέρησε περίπου μισή ώρα, οπότε αυτό προστίθεται», είπε η Κάπλαν-Άουερμπαχ.
Ενώ η διαφορά μεγέθους μεταξύ του «Beast Quake» και του «Swift Quake» είναι μόλις 0,3, η σεισμολόγος δήλωσε ότι οι Swifties ξεπέρασαν τους οπαδούς των Seahawks.
«Η δόνηση ήταν διπλάσια από τον “Beast Quake”. Το διπλασίασε απόλυτα», δήλωσε η Κάπλαν-Άουερμπαχ.
«Η κύρια διαφορά είναι η διάρκεια του κουνήματος», εξήγησε η Κάπλαν-Άουερμπαχ.
«Ο πανηγυρισμός μετά από ένα γκολ διαρκεί για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά τελικά καταλαγιάζει. Είναι πολύ πιο τυχαίο από μια συναυλία. Για την Τέιλορ Σουίφτ, συνέλεξα περίπου 10 ώρες δεδομένων όπου ο ρυθμός έλεγχε τη συμπεριφορά. Η μουσική, τα ηχεία, ο ρυθμός. Όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να οδηγήσει στο έδαφος και να το ταρακουνήσει», είπε στη συνέχεια.
Taylor Swift Seattle concert generates seismic activity https://t.co/1OXY87H4AF
— BBC News (World) (@BBCWorld) July 29, 2023
Ενώ η Κάπλαν-Άουερμπαχ είναι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία να γίνει η ίδια φαν της ποπ σταρ, κυρίως το κίνητρό της είναι η ευκαιρία να απομυθοποιήσει την επιστήμη.
«Αυτό που λατρεύω είναι να μπορώ να μοιραστώ ότι αυτό είναι επιστήμη» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «δεν χρειάζεται να συμβαίνει σε ένα εργαστήριο με λευκή ρόμπα. Οι καθημερινές παρατηρήσεις και εμπειρίες είναι επιστήμη».
Τέλος, η Κλόι Μελάς του CNN, η οποία παρακολούθησε μία από τις συναυλίες της ποπ σταρ στο Σιάτλ, μοιράστηκε τις παρατηρήσεις και τις εμπειρίες της: «Το να πάω στη συναυλία της Τέιλορ στο Σιάτλ ήταν διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχω ζήσει ποτέ. Μπορούσες κυριολεκτικά να νιώσεις το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια σου. Τα αυτιά μου ακόμα βουίζουν».
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News