Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος Ελληνοαμερικάνος καταζητούμενος της Interpol για παιδική πορνογραφία
Κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα με έδρα τις ΗΠΑ.

Στη σύλληψη ενός 21χρονου Ελληνοαμερικάνου προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από διεθνές ένταλμα της Interpol ΗΠΑ για συμμετοχή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και εκμετάλλευσης ανηλίκων.
Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (29/4) από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Ο 21χρονος φέρεται να ήταν μέλος της οργάνωσης «764», η οποία δρούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εμπλέκεται σε πλήθος πράξεων παιδικής πορνογραφίας, που διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2023 και Απριλίου 2025.
Οι κατηγορίες σε βάρος του είναι ποινικά διωκόμενες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Ο νεαρός θα οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής Αρχής, όπου θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Ερευνα για τη φωτιά σε κατάστημα, τι «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία ΦΩΤΟ
Παρανάλωμα του πυρός κατοικία στην Τέμενη ΦΩΤΟ
Πάτρα – Οβρυά: Κάτοικοι αισθάνονται «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ΦΩΤΟ
Πάτρα: Υπό διάλυση η Εθνολογική Εταιρεία – Με κουβάδες το Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο
Εκτεθειμένη σε ξηρασίες και πλημμύρες η Δυτική Ελλάδα – Τα χρήσιμα συμπεράσματα ημερίδας
Στο ΚΑΤ ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ευλόγησε τον Μουγκοπέτρο ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News