Τουρκία: Έφτασε στις ακτές της Ίμβρου η βλέννα – Πλήγμα για τον τουρισμό ΒΙΝΤΕΟ
Η βλέννα, που τείνει να εξελιχθεί σε επιδημιολογική βόμβα για ολόκληρη την περιοχή, τις τελευταίες μέρες είχε φτάσει στα Δαρδανέλια, τώρα αγγίζει και τις ακτές της Ίμβρου.
Στις ακτές της Ίμβρου έφτασε η αποκρουστική βλέννα, που έχει κατακλύσει τη Θάλασσα του Μαρμαρά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αλιεία, αλλά κυρίως στον τουρισμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Turk -που μετέδωσε και σχετικές εικόνες-η βλέννα, που τείνει να εξελιχθεί σε επιδημιολογική βόμβα για ολόκληρη την περιοχή, που τις τελευταίες μέρες είχε φτάσει στα Δαρδανέλια, τώρα αγγίζει και τις ακτές της Ίμβρου.
Ο δημοσιογράφος του CNN Τurk, αναφέρει πως υπάρχει προβληματισμός στην Ίμβρο για τη βλέννα, αφού το νησί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Τουρκία.
«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται» αναφέρει ο δημοσιογράφος, κάνοντας γνωστό πως η βλέννα κατευθυνόταν προς τα ελληνικά νησιά, ωστόσο ο άνεμος τη γύρισε πίσω. «Η βλέννα που αύξησε την επίδραση της στα στενά του Τσανάκκαλε, έφτασε μέχρι το νησί. Ένα από τα σημεία που απειλούνται ιδιαίτερα είναι το λιμάνι όπου καταφεύγουν τα αλιευτικά σκάφη Οι Ιμβριοι ανέφεραν πως τις μέρες που φυσούσε βοριάς, η βλέννα ακούμπησε το νησί και προχώρησε προς τα ελληνικά νερά, αλλά ο νοτιάς το έφερε πίσω».
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ήδη ο δήμος Ίμβρου έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό της βλέννας, ενώ οι κάτοικοι εύχονται ν’ αλλάξει και πάλι κατεύθυνση ο άνεμος, προκειμένου να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η υπερβολική αναπαραγωγή από μικροφύκια και φυτικό πλαγκτόν, προκαλούν την αποκρουστική βλέννα, που θα μπορούσε να προκαλέσει ξέσπασμα μολυσματικών ασθενειών, όπως της χολέρας, στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόκειται για ένα περιβάλλον που ευνοεί την αναπαραγωγή βακτηρίων αφού συνδυάζει υπερβολική αναπαραγωγής μικροφυκιών και αύξηση των θερμοκρασιών του θαλασσινού νερού, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News