Τραμπ: Οργή για τη στάση της Ουκρανίας, «ο Ζελένσκι κοιμόταν και δεν δέχτηκε τον Μπέσεντ»

Ντοναλντ Τραμπ: «Λατρεύω την Ουκρανία, αλλά ο Ζελένσκι έκανε μια φρικτή δουλειά».

τραμπ

Δεν έχει τέλος η στοχοποίηση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ, με τον δεύτερο να κατηγορεί την Ουκρανία ότι κακομεταχειρίσθηκε τον υπουργό Οικονομικών του, τον Σκοτ Μπέσεντ την περασμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψη αυτού του τελευταίου στο Κίεβο για να συναντηθεί εκεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τραμπ επιτίθεται στον Ζελένσκι: «Μέτριος κωμικός» και «δικτάτορας χωρίς εκλογές»

«Στην πραγματικότητα ο Σκοτ Μπέσεντ πήγε εκεί πέρα και αντιμετωπίσθηκε με αρκετή αγένεια, επειδή ουσιαστικά του είπαν ‘όχι’. Και ο Ζελένσκι κοιμόταν και δεν ήταν διαθέσιμος για να τον συναντήσει», δήλωσε χθες ο Τραμπ προς τους δημοσιογράφους, αν και στην πραγματικότητα ο Μπέσεντ και ο Ζελένσκι συναντήθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου.

Επαφές Τραμπ-Μακρόν: Συνάντηση στην Ουάσιγκτον με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ήδη χθες ο αμερικανός ηγέτης είχε επιτιμήσει τον ουκρανό ομόλογό του μέσω της πλατφόρμας του, της Truth Social: «Δικτάτορας χωρίς εκλογές, ο Ζελένσκι θα πρέπει να βιαστεί, διαφορετικά δεν θα του απομείνει χώρα (…) Λατρεύω την Ουκρανία, αλλά ο Ζελένσκι έκανε μια φρικτή δουλειά».

Το ταξίδι του Μπέσεντ στο Κίεβο ήταν η πρώτη επίσκεψη ενός μέλους της νέας αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει πως διαπραγματεύεται «με επιτυχία ένα τέλος του πολέμου με τη Ρωσία».

Οι Ρώσοι «πήραν πολλά εδάφη, συνεπώς έχουν τα χαρτιά στα χέρια τους», υπογράμμισε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο αμερικανός ηγέτης απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και ενώ εξετάζει μια προσεχή συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε άλλο ένα πλήγμα για τις ελπίδες του Κιέβου να δει την Ουάσινγκτον να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.

Σήμερα, μερικές ημέρες πριν από την τρίτη επέτειο της έναρξης της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να δεχθεί τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Κιθ Κέλογκ. Κατά την άφιξή του στο Κίεβο, αυτός ο τελευταίος δήλωσε πως κατανοεί την ανάγκη της Ουκρανίας για «εγγυήσεις ασφαλείας».

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάρισα – θάνατος Καλογήρου: «Γρίφος» τα αίτια, το κάταγμα στον λάρυγγα και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Η Πάτρα τσικνίζει, παραδοσιακό γλέντι από άκρη σ’ άκρη, οι σημερινές εκδηλώσεις

Καιρός: Με χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικές χιονοπτώσεις θα τσικνίσουμε, η πρόγνωση για την Πάτρα και τις επόμενες ημέρες

Θρήνος στην Αρτέμιδα: 17χρονος μαθητής βρέθηκε νεκρός στον ύπνο του

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο άνδρας που δολοφόνησε την ασθενή στο Δαφνί

Βασίλης Καλογήρου: Βαρύ κλίμα στην κηδεία του 39χρονου, τι δήλωσε η μητέρα του ΦΩΤΟ

Πάτρα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από τη Δίωξη Ναρκωτικών, δυο συλλήψεις

Κάτω Αχαΐα: Πέντε προφυλακιστέοι από τους «15» για το κύκλωμα «μαϊμού» προϊόντων ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ