Welcome to UP 2025: Η μεγαλύτερη φοιτητική γιορτή της Ελλάδας επιστρέφει σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Σε ένα μήνα, το Welcome to UP 2025 «ανεβάζει» τη φοιτητική εμπειρία σε νέα διάσταση. Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου, Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι υποδέχονται τους πρωτοετείς με συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις και δράσεις που ενώνουν πανεπιστημιακή κοινότητα και κοινωνία.

Welcome to UP 2025: Η μεγαλύτερη φοιτητική γιορτή της Ελλάδας επιστρέφει σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Μετά την περσινή επιτυχία που έθεσε νέα δεδομένα στην υποδοχή πρωτοετών φοιτητών, το Welcome to UP 2025 επιστρέφει δυναμικά και υπόσχεται πέντε ημέρες γεμάτες πολιτισμό, επιστήμη και μουσική. Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου, η Πάτρα, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι θα ζήσουν στον ρυθμό της μεγαλύτερης φοιτητικής γιορτής της χώρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, αστρονομικές παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε τοπόσημα όπως η Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και το Οινοποιείο Achaia Clauss, καθώς και ανοιχτές εκδηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Μουσικές κορυφώσεις
Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σταύρο Γασπαράτο και το Expanded Piano II στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ την ίδια μέρα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται στο Πάρκο της Ειρήνης και το Μεσολόγγι φιλοξενεί τη συναυλία «Σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, καλλιτέχνες με καταγωγή και αναφορά στην Πάτρα –ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, ο Γιώργος Σαρρής και ο Θοδωρής Παπαδόπουλος– συναντιούνται στη σκηνή του Πάρκου της Ειρήνης. Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, οι Σκιαδαρέσες και οι TechDreamers σε μια εκρηκτική βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ στο Αγρίνιο εμφανίζονται οι ΝΕΜΙΑ στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Η μεγάλη κορύφωση έρχεται το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας με τη συναυλία των Νίκου Πορτοκάλογλου και Γιάννη Κότσιρα, πλαισιωμένων από τον Βύρωνα Τσουράπη και την Ανδριάνα Αχιτζάνοβα.

Πολιτιστικές στιγμές

Ξεχωρίζουν επίσης η παράσταση Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (9 Οκτωβρίου), καθώς και η Έκθεση Θεάτρου Σκιών «Η Πάτρα του Καραγκιόζη» στη Βίλα Κόλλα (9–19 Οκτωβρίου), όπου θα παρουσιαστεί και παράσταση Καραγκιόζη.

Το Welcome to UP 2025 δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ, αλλά μια εμπειρία που δημιουργεί δεσμούς και προσφέρει στους νέους φοιτητές το πιο ζεστό καλωσόρισμα στη φοιτητική τους ζωή. Διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: welcometoup.upatras.gr