12ο Δημοτικό Πάτρας: Καταγγελίες για κινδύνους που απειλούν μαθητές και προσωπικό
Το σίριαλ της μεταφοράς των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (πλατεία Βουδ), μετά την κατεδάφιση του σεισμόπληκτου κτιρίου όπου στεγάζονταν, κρατάει 15 χρόνια τώρα.
Εκτεθειμένοι είναι καθημερινά 109 μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου που περιμένουν τα λεωφορεία επί των οδών Σουλίου και Σμύρνης να τους μεταφέρει στο σχολικό συγκρότημα της Ανθείας.
Μαζί τους τέσσερις σχολικοί τροχονόμοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τους μαθητές από τους διερχόμενους οδηγούς και παράλληλα να κρατήσουν ελεύθερο τον χώρο για την στάθμευση των λεωφορείων και κατ’ επέκταση την ασφαλή επιβίβαση των μαθητών.
Αυτό επιχείρησε να κάνει και χθες η σχολική τροχονόμος, Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, όταν κάποιος οδηγός πήγε να παρκάρει το αυτοκίνητό του στις θέσεις των λεωφορείων. «Οταν η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε από τον οδηγό να μετακινήσει το αυτοκίνητό του δέχτηκε λεκτική επίθεση με ακατανόμαστε φράσεις. Οταν του είπε ότι για την ασφάλεια των μαθητών θα καλέσει την αστυνομία τότε αυτός κινήθηκε με το όχημά του εναντίον της. Αυτό συνέβη μπροστά στα μάτια γονιών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη στάση και μαθητών ανάμεσα στους οποίους και ο εγγονός της, ο οποίος έβαλε τα κλάματα όταν είδε το αυτοκίνητο να ακουμπάει τη γιαγιά του» μας περιγράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Αδαμαντία Δημοπούλου.
Το σίριαλ της μεταφοράς των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (πλατεία Βουδ), μετά την κατεδάφιση του σεισμόπληκτου κτιρίου όπου στεγάζονταν, κρατάει 15 χρόνια τώρα.
«Είχαν βάλει κορύνες στο σημείο αυτό και δεν στάθμευαν αυτοκίνητα. Επίσης ο Δήμος είχε βάλει απαγορευτικές πινακίδες αλλά δυστυχώς τις ξήλωσαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει τη Δευτέρα που είναι η λαϊκή αγορά. Βέβαια το πρόβλημα είναι καθημερινό. Ανάλογο περιστατικό με το χθεσινό έχει γίνει και στο παρελθόν. Οι σχολικοί τροχονόμοι που επιτηρούν την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας δέχονται τις επιθέσεις οδηγών που αρνούνται να συμμορφωθούν. Το έχουμε θέσει σε όλες τις αρμόδιες αρχές αλλά μέτρα μόνιμα δεν έχουν ληφθεί. Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;» Είναι το ερώτημα που θέτει η κ. Δημοπούλου.
Σήμερα μάλιστα θα επισκεφτεί τον αστυνομικό διευθυντή προκειμένου να του καταθέσει εκ νέου το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και της διευθύντριας του σχολείου.
«Ζητάμε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα. Είτε είναι διαρκής επιτήρηση, είτε να τοποθετηθούν κώνοι, είτε οποιοδήποτε άλλο μέτρο γνωρίζουν και κρίνουν ως απαραίτητο για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου» αναφέρει η κ. Δημοπούλου.
Η «Π» απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου, Μαριάννα Μπαρτζάκλη, η οποία έχει θέσει το θέμα προς τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένες φορές.
«Βρισκόμουν στο σχολείο την ώρα τους συμβάντος οπότε και ενημερώθηκα. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι χρόνιο. Πραγματικά δεν γνωρίζω τι άλλο να κάνω».
Χθες, η κ. Μπαρτζάκλη ετοίμασε ένα ακόμα έγγραφο προς την τροχαία ζητώντας να ληφθούν μέτρα. Σε αυτό επισημαίνει ότι «η παρεμπόδιση του έργου των σχολικών τροχονόμων είναι σύνηθες και ιδιαίτερα τις Δευτέρες που έχει λαϊκή. Επειδή διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των σχολικών τροχονόμων παρακαλούμε αδιαλείπτως, ιδιαίτερα τις Δευτέρες, την παρουσία σας».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News