Γιουσούφ Τεκίν: Σημαντική για τη διεθνή ισχύ της Τουρκίας η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τεκίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Τεκίν

Σημαντική χαρακτήρισε για τη διεθνή ισχύ της Τουρκίας την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Τούρκος υπουργός Παιδείας, Γιουσούφ Τεκίν, αφήνοντας να εννοηθεί ό,τι την απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τεκίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Στη συνέντευξη αυτή ο Τούρκος υπουργός Παιδείας δήλωσε:

«Η Θεολογική Σχολή είναι πολιτικό θέμα, δεν μπορώ να αποφασίσω ο ίδιος. Αν ο κ. πρόεδρος μας ζητήσει να εκπονήσουμε μια μελέτη, είμαστε υπεύθυνοι να του υποβάλουμε μία έκθεση. Επισκέφθηκα τη Θεολογική Σχολή, συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους. Οι ίδιοι ήρθαν δύο φορές. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό για τη διεθνή ισχύ της Τουρκίας και νομίζω ότι θα είναι σωστό από την άποψη των δημοκρατικών αρχών και του κοσμικού κράτους. Προσωπική μου άποψη. Εν τέλει, όποια πολιτική απόφαση και αν ληφθεί, την εφαρμόζουμε. Προς το παρόν, θα ετοιμάσουμε μια περίληψη για το θέμα αυτό από το 1844, από την ημερομηνία της ίδρυσής της μέχρι την ημερομηνία του κλεισίματός της. Θα συζητήσουμε αν μπορεί να επαναλειτουργήσει ή όχι και εάν μπορεί να ανοίξει νόμιμα».

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου – εντός Φωτήλας

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα κατηγορούμενων να αναιρεθούν τα ισόβια

Τουρκικό ριάλιτι έκανε γυρίσματα στο Αιτωλικό, οι πρώτες εικόνες

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop