Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε εφιάλτης των εχθρών μας ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ερντογάν την ώρα που μιλάει για διάλογο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ταυτόχρονα ανακοινώνει γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

Ερντογάν

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος μέσα από εμπρηστικές δηλώσεις, οι οποίες έχουν πλέον πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Χθες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε λόγο για εχθρικές συμπεριφορές της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι «η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας».

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα. Η φράση μας ‘θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’ έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα».

Η τουρκική εφημερίδα SOZCU βάζει στο στόχαστρο την Αλέξανδρούπολη, τη Λέσβο και τη Σάμο λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα σημεία για την Τουρκία, επειδή εκεί υπάρχουν προηγμένα οπλικά συστήματα που συνιστούν απειλή.

Θέλει διάλογο – Εξαγγέλλει γεωτρήσεις στη Λιβύη
Επιπλέον, ο Ερντογάν την ώρα που μιλάει για διάλογο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ταυτόχρονα ανακοινώνει γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

«Όπως σε κάθε φόρουμ, έτσι και στην Πράγα είπαμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο, σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες στο θέμα αυτό» είπε ο Ερντογάν.

«Με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύη» πρόσθεσε.