Μεγαλείο ψυχής…- Μετά τη περιπέτεια της υγείας του, ο Διονύσης Βούλτσος «εξομολογείται» στην «Π»
Επανέρχεται με το έργο «Τα λόγια της πλώρης» του ΔΗΠΕΘΕ στο «Royal»
Μετά τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του και τη νοσηλεία του επί 33 ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο Διονύσης Βούλτσος επανέρχεται «σιδερένιος» στις καλλιτεχνικές επάλξεις. Αύριο και μεθαύριο (ώρα 21:00), μας υποδέχεται στο θέατρο «Royal» της Ακτής Δυμαίων 51, με την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Τα Λόγια της Πλώρης» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, που ο ίδιος σκηνοθετεί και παίζει.
«Ολα είναι στο πρόγραμμα της ζωής. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι φάση θα βρεθείς, τι σκοπέλους και υφάλους θα αντιμετωπίσεις. Είχα και εγώ ‘‘φουσκοθαλασσιές’’ ιδιαίτερες, δόξα τω Θεώ δεν φθάσαμε και σε… ναυάγιο!» εξομολογείται στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», λίγο πριν επιστρέψει, ακόμα πιο φιλοσοφημένος, στο θεατρικό σανίδι:
«Αυτό που άφησε η περιπέτεια της υγείας μου είναι ότι είμαστε ‘‘σαριδάκια’’ στον ανεμοστρόβιλο του σύμπαντος κόσμου! Καλό θα είναι να είμαστε σεμνοί, φρόνιμοι και συνετοί, με τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε και την υγεία μας, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Και πώς αναλωνόμαστε μέσα στην καθημερινότητα, με βαρύγδουπους στόχους, αφήνοντας, πολλές φορές, τη χαρά και το άρωμα ονείρου που αναδίδεται από την ίδια τη ζωή, να πηγαίνουν χαμένα! Χωρίς να γευόμαστε και να επικαρπούμαστε καθημερινά το νόημα της ζωής. Να μην είμαστε ευγνώμονες ότι και σήμερα ξημερωθήκαμε, ταξιδεύουμε. Δεν είναι τίποτα δεδομένο. Αναγκαστικά όταν είναι έντονη η αναμέτρηση με την υγεία μας, μας βάζει σε μια γενικότερη φιλοσοφική ενδοσκόπηση…».
Οσο για το αν αναθεώρησε, κάποιες από τις προτεραιότητές του, μετά από την περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε, ο Διονύσης Βούλτσος σημειώνει:
«Δεν θα έλεγα ότι δεν ψαχνόμουνα ανέκαθεν, αλλά νομίζω ότι αυτή η περιπέτεια με την υγεία μου με έβαλε σε μια ωραία φρονιμάδα. Να είμαι πιο οικονομημένος στις εντάσεις τις οποίες βάζω, κυρίως στη δουλειά μου. Δεν χρειάζεται κανείς να επιταχύνει τόσο πολύ.
Μερικές φορές, η αίσθηση της τελειομανίας που μπορεί να μας διακατέχει, είναι στα όρια του παθητικού εγωισμού! Δεν χρειάζεται τόσο τσίτωμα! Να έχουμε τον πήχη τοποθετημένο ψηλά, αλλά όχι σε σημείο που το ελατήριο του οργανισμού μας να τεντωθεί τόσο πολύ, που να αγγίξει τα όρια της παραμόρφωσης.
Πρέπει να μένουμε εκεί, στον φυσικό νόμο της ελαστικότητας!
Χρειάζεται αίσθηση μέτρου. Ας υπολογίζουμε ότι υπάρχει και επόμενη μέρα! Δεν πειράζει, ας μην γίνουν όλα σήμερα, τώρα!
Υπάρχει και επόμενη μέρα, που όμως δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News