Πάτρα: Τρία Τμήματα με μόλις 9 καθηγητές – Αίτημα Μπούρα για κοινό μέτωπο διεκδίκησης
Είναι τα τρία Τμήματα της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας, Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής
Τουλάχιστον τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν μόλις εννέα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού. Την ίδια στιγμή οι εισαχθέντες φοιτητές στα Τμήματα αυτά είναι περισσότεροι από 200.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχει δώσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, είναι τα Τμήματα: Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής. Είναι τα τρία Τμήματα της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας.
Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα της στελέχωσης του Ιατρικού Τμήματος, που είναι ήδη στα όρια της λειτουργίας του. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα καμία απάντηση στη διαμαρτυρία της συγκλήτου για την ανισοκατανομή των 270 θέσεων ΕΣΥ που μετετράπησαν σε θέσεις ΔΕΠ. Υπενθυμίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών είχαν δοθεί μόλις 15 και η σύγκλητος ζητούσε τουλάχιστον άλλες 15 για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΓΝΠ. Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο Τμήμα το 2010 υπηρετούσαν 156 μέλη ΔΕΠ, ενώ σήμερα υπηρετούν 113.
«Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να λειτουργεί ένα τμήμα με 9, 10 ή 11 μέλη ΔΕΠ. Πώς να καλύψουν το πρόγραμμα σπουδών τους; Είναι σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα, ώστε κανένα Τμήμα να μη λειτουργεί με λιγότερα από 154 μέλη ΔΕΠ».
Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρόκειται να θέσει ο κ. Μπούρας στις προσωπικές συναντήσεις που έχει ζητήσει με τους βουλευτές της περιοχής.
«Εδώ και τέσσερις μήνες έχω στείλει σε όλους τους βουλευτές το αναπτυξιακό σχέδιο του Πανεπιστημίου, χωρίς να δείξει κανείς ενδιαφέρον. Προχθές επανήλθα και με επιστολή μου ζητάω προσωπική συνάντηση με τον καθένα, προκειμένου ως πρυτανική αρχή να τους ενημερώσουμε για όλα τα θέματά μας, να συζητήσουμε μαζί τους το αναπτυξιακό σχέδιο και φυσικά να ζητήσουμε τη συνδρομή τους για τη στήριξη του Πανεπιστημίου μας» σημειώνει ο κ. Μπούρας.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πέραν της στελέχωσης υπάρχει και μείζον κτιριακό θέμα. «Έχουμε τα Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών χωρίς κτίρια. Λειτουργούν εδώ και χρόνια και αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για το Πανεπιστήμιό μας. Είναι δυνατόν να μην έχουν κτίρια δικά τους; Όλα αυτά πρέπει να τα δουν οι αιρετοί μας και να ενεργήσουν».
Διαβάστε επίσης:
Ευρωεκλογές: Περιοδεία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα – Μιλούν στη «Π» στελέχη των κομμάτων από την Αχαΐα
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News