Αχαΐα – Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Οι «ναοί» περιμένουν τους «πιστούς»

Για 158 ημέρες τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αχαΐας είχαν κλειστές τις πόρτες τους, λόγω των απαγορεύσεων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Την περασμένη Δευτέρα, οι «ναοί του τζόγου», όπως αποκαλούνται, έβαλαν μπροστά τις μηχανές και οι πράκτορες υποδέχτηκαν μετά από σχεδόν έξι μήνες τους πελάτες τους.
Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας χαρακτηρίζεται ως μουδιασμένη. Oπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πράκτορες που επισκέφθηκε η «ΠτΔ», η μεγάλη αποχή από τα μαγαζιά τους, η εύρεση εναλλακτικών επιλογών τζόγου μέσω διαδικτύου, η ελλιπής ενημέρωση αλλά και το ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή καθήμενων στα πρακτορεία έχουν οδηγήσει τον τζίρο των καταστημάτων σε αρκετές περιπτώσεις πολύ κάτω από το 50% σε σχέση με τις φυσιολογικές εποχές.
Παρ’ όλο που τις δύο πρώτες ημέρες της περασμένης εβδομάδας η κίνηση στα πρακτορεία ήταν ενθαρρυντική, στη συνέχεια η προσέλευση του κόσμου έκανε «κοιλιά», γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες.
Απόστολος Μάρκου: Υπάρχει κίνηση και υπομονή
Ο πρόεδρος του Συλλόγων Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας Απόστολος Μάρκου, που δηλώνει για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας: «Στα μαγαζιά μας έχει ξεκινήσει να υπάρχει κίνηση, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο το ότι δεν μπορούν οι πελάτες να παραμείνουν εντός του καταστήματος. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεχής “ανακύκλωση” των πονταρισμάτων σε ένα κατάστημα ώστε να αυξηθεί και ο τζίρος του. Επιπλέον, μεγάλο πλήγμα για εμάς θεωρείται το ότι κλείνουμε στις 20.30, καθώς εκείνες τις ώρες παραδοσιακά βρισκόμαστε σε πλήρη λειτουργία και το χρήμα κινείται. Μπορεί να επέστρεψε ο κόσμος στα πρακτορεία, αλλά δεν μπορούμε να δουλέψουμε όσο θα θέλαμε. Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε την περαιτέρω άρση των μέτρων για να επανέλθουμε σε πλήρη λειτουργία».
Μάριος Αλέξανδρος Παναγόπουλος: Υπάρχει φόβος και «παγωμάρα»
Από το πρακτορείο ΟΠΑΠ που βρίσκεται στο Ρίο, οΜάριος- Αλέξανδρος Παναγόπουλος περιγράφει τα όσα έχει συναντήσει τις προηγούμενες επτά ημέρες: «Είναι περίεργη η κατάσταση που βιώνουμε. Μέχρι την Πέμπτη, ερχόταν κόσμος στο πρακτορείο και δεν γνώριζε καν πως έχουμε ανοίξει, ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν το ωράριο λειτουργίας. Μπορεί να κάνουμε δουλειές μετά τις 8.30 και να θέλουν να μπουν στο χώρο, θεωρώντας πως μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ή να παίξουν τα δελτία τους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει κίνηση όμως και ο κόσμος είναι αρκετά προσεκτικός. Ιδιαίτερα τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών δείχνουν πως έχουν ένα φόβο. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ένας πελάτης να είναι εντός του καταστήματος, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα βγουν έξω. Για την ώρα ο κόσμος είναι “παγωμένος”».
Παναγιώτης Αποστολόπουλος: Στο 50% ο τζίρος και τυχεροί
Ο κ. Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γενναδίου, τονίζει στην «ΠτΔ»: «Εκτός από τις δύο πρώτες ημέρες που είχαμε κίνηση, στη συνέχεια τα πράγματα ήταν υποτονικά. Οι τζίροι μας ήταν χαμηλοί και έχω την αίσθηση πως αυτό είναι πανελλαδικό φαινόμενο που οφείλεται σε έναν συνδυασμό δεδομένων. Η μεγάλη αποχή, τα μέτρα, η οικονομική κατάσταση του κόσμου, ο φόβος για τον κορονοϊό και το ότι δεν μπορούν να παραμείνουν καθιστοί εντός των καταστημάτων οι πελάτες, έχουν οδηγήσει στο να χαθεί ο χαρακτήρας των πρακτορείων. Ο τζίρος αυτή τη στιγμή είναι στο 50% των φυσιολογικών συνθηκών, ενώ σε συζητήσεις με συναδέλφους από όλη τη χώρα αντιλαμβάνομαι πως είμαι από τους τυχερούς, καθώς άλλα πρακτορεία έχουν σοβαρότερο πρόβλημα».
ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News